Pajūryje skatins naudoti ekologišką energiją

Pajūryje prasidėsiančiame „Žaliųjų europiečių atostogų“ šešių dienų renginių maratone jau penktus metus sieks atkreipti gyventojų dėmesį į aplinkos tausojimo svarbą. „Šiais metais pajūrio gyventojus ir poilsiautojus kviesime susipažinti su atsinaujinančių energijos šaltinių teikiamomis galimybėmis, atliekų rūšiavimo privalumais, teiksime patarimus, kaip išsirinkti ekologiškus produktus“, - sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Giedrius Sudikas

„Poilsiautojus kviesime susipažinti su atsinaujinančių energijos šaltinių teikiamomis galimybėmis“, - sakė G. Sudikas
„Poilsiautojus kviesime susipažinti su atsinaujinančių energijos šaltinių teikiamomis galimybėmis“, - sakė G. Sudikas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2012, 5:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:19 PM

„Žaliosios europiečių atostogos“ jau tampa svarbia ekologinio sąmoningumo formavimo tradicija mūsų šalyje, - sako G. Sudikas, Pasak jo, „Žaliosios europiečių atostogos“ ypatingą dėmesį skiria vaikams, jaunimui ir šeimoms, nes siekiama ugdyti aplinką tausojančią kartą.

Palangos miesto centrinėje aikštėje dviem dienoms įsikurs „Žalioji laboratorija“, kurioje jaunieji išradėjai demonstruos chemijos ir fizikos eksperimentus, gyvai iliustruojančius gamtoje vykstančius pokyčius, susijusius su klimato kaita, bus įrengti stendai, kurie padės suprasti, kaip gali būti panaudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai.

Čia bus demonstruojama ir buitinė kogeneracinė elektrinė, gaminanti autonominę elektros energiją. Taip pat poilsiautojai galės išbandyti elektrinius dviračius, vyks kūrybinės dirbtuvės vaikams, Šiaurės ministrų tarybos Lietuvoje rengiamas konkursas „Mūšis dėl žemės”, Lietuvos jūrų muziejaus edukacinė paskaita apie ekologiškas jūrinio transporto ir ryšio priemonės.

Rugpjūčio 12 - 13 dienomis projekto renginiai ir „Žalioji laboratorija“ persikels į šalia Palangos esantį pramogų kompleksą „HBH Juozo alus“, o rugpjūčio 14 -15 dienomis - į Klaipėdos Teatro aikštę. Čia taip pat vyks konkursai, kūrybinės dirbtuvės, žiūrovai ne tik pamatys spektaklį, pastatytą pagal lietuvių rašytojo J. Lauciaus pasaką, bet ir galės pabendrauti su pačiu autoriumi, bus rodomos Klaipėdos Pilies teatro paruoštos improvizacijos, koncertuos Egidijus Sipavičius, grupės „Pikaso“, „Čilinam“, „Old City Band“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.