Mikroautobusus veja iš Vilniaus centro

Privatūs vežėjai mikroautobusais po Naujųjų metų nebeteiks paslaugų miesto centre. Taip nutarė miesto valdžia, tikindama, kad dėl to vilniečiams bus tik patogiau.

Po Naujųjų metų mikroautobusai važinės tik atokesniuose rajonuose.<br>V. Balkūnas
Po Naujųjų metų mikroautobusai važinės tik atokesniuose rajonuose.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

"Sostinė"

2012-08-11 12:33, atnaujinta 2018-03-17 10:49

Iš miesto centro išstumti mikroautobusai nebekels chaoso gatvėse, o vilniečių keliones paspartins planuojami greitieji autobusų maršrutai. Taip tvirtina Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

„Šios pertvarkos tikslas vienas – kad gyventojai kaip galima greičiau nuvyktų iš taško A į tašką B, – kalbėjo R. Adomavičius. – Mikroautobusai nuo kitų metų tik priveš žmones iš atokiausių gyvenamųjų teritorijų prie pagrindinių maršrutų. Po centrą važinės greitieji autobusai.”

Privežimo maršrutai šiuo metu yra formuojami – tuo užsiima savivaldybės specialistai.

R. Adomavičiaus teigimu, kai miesto centre nebeliks mikroautobusų, sumažės ir netvarkos gatvėse.

„Mikroautobusas važiuoja santykinai greitai, nes jis neturi jokio grafiko, jam neprivaloma stoti stotelėse. Tai kelia chaosą, nes mikroautobusai, norėdami susirinkti keleivius, dažnai užkerta autobusams kelią”, – dėstė vicemeras.

Elektroninis bilietas po Naujųjų metų turėtų veikti ne tik savivaldybės viešajame transporte, bet ir privačiuose mikroautobusuose. Tai reiškia, kad mikroautobusais bus galima važiuoti su tais pačiais – mėnesiniais ar kitokiais – bilietais.

„Atsiras ir šeši nauji greitųjų autobusų susisiekimo maršrutai. Pavyzdžiui, maršrutas Santariškės–Stotis. Tai vienas pagrindinių mūsų maršrutų. Dabar jis trunka 44 minutes. Greitasis autobusas važiuos 30 minučių”, – vizijomis dalijosi vicemeras.

Greitieji autobusai, politiko žodžiais, bus „patys naujausi ir patys geriausi”. Maršrutai dėstomi taip, kad greitųjų autobusų trasos tarpusavyje kirstųsi. Taip, anot vicemero, siekiama maksimaliai pagreitinti vilniečių keliones.

Mikroautobusais vilniečius vežančios kompanijos „Transrevis” vadovas Vladas Dapkus teigė, kad jeigu savivaldybė ištesės tai, ką žada, vežėjai nesiskųs.

„Mes, kaip ir viešasis transportas, pajamas gausime ne už keleivių bilietus, o už nuvažiuotą kilometražą. Tokias sutartis pasirašius būtų labai malonu”, – sakė V. Dapkus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.