Meras toliau svaido dirbtinius žaibus

Andrius Kupčinskas žada išvaikyti savivaldybės valdomos „Kauno energijos” stebėtojų tarybą ir valdybą. Mat jos pritarė „Gazprom” siekiams KTE parduoti JAV registruotai verslininko Rimando Stonio bendrovei „Clement Power Venture”. Bet praėjusią savaitę pagrindinis akcininkas su tuo nesutiko. Meras įspėjo investuotojus, kad jiems dar teks derinti su savivaldybe įvairius leidimus ir projektus, todėl elektrinės pirkėjai esą turėtų atsižvelgti į valdančiųjų konservatorių norus.

A.Kupčinskas pripažino, kad ir „Kauno energijos” valdyba, ir stebėtojų taryba elgėsi teisėtai, bet vis tiek kaltina jas pažeidus viešąjį interesą ir žada kreiptis į prokurorus.<br>M. Patašius
A.Kupčinskas pripažino, kad ir „Kauno energijos” valdyba, ir stebėtojų taryba elgėsi teisėtai, bet vis tiek kaltina jas pažeidus viešąjį interesą ir žada kreiptis į prokurorus.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 22, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:43 AM

A.Kupčinskas pripažino, kad ir „Kauno energijos” valdyba, ir stebėtojų taryba elgėsi teisėtai, bet vis tiek kaltina jas pažeidus viešąjį interesą ir žada kreiptis į prokurorus.

Mero manymu, derybų su KTE pirkėju metu buvo galima išsiderėti dar geresnių sąlygų, kurios leistų smarkiai atpiginti šilumą.

Įmonės stebėtojų tarybos pirmininkas, Darbo partijos atstovas Rytis Šatkauskas įsitikinęs, kad sutarties sąlygos labai geros tiek miestui, tiek kauniečiams.

Kaunas ir taip sumautai atrodo, nes nesulaukia didelių investicijų”, – sakė R.Šatkauskas.

Kaltininkų paieškos

A.Kupčinskas dėl neva nevykusio sandorio kaltę bandė versti koalicijos partneriams liberalcentristams, kuriems leista kontroliuoti „Kauno energiją”.

Koalicijoje esą buvo sutarta derinti visus veiksmus, tačiau „Kauno energijos” vadovybė labai skubėjo priimti sprendimus.

Oponentai atkirto, kad „Gazprom” apie planus parduoti KTE paskelbė dar ankstyvą pavasarį, bet miesto valdžia nesiėmė ryžtingų sprendimų arba sugalvodavo vis naujų trukdžių.

„Bendrovės valdyba ir stebėtojų taryba yra savarankiškos. Jose dirba visų partijų atstovai, o pritarimas sandoriui priimtas vienbalsiai”, – kalbėjo Kauno liberalcentristų lyderis Arvydas Garbaravičius.

Jis tvirtino visiškai neturįs jokių sąsajų su „Kauno energija” ir pašaipiai siūlė visus klausimus užduoti merui A.Kupčinskui arba administracijos direktoriui konservatoriui Vygandui Gudėnui, kurie esą viską žino geriausiai.

Kyla grėsmė koalicijai

Jau artimiausiame Kauno tarybos posėdyje gali būti išrinktas naujas miesto meras arba išvis sudaryta nauja valdančioji koalicija.

Net dalis konservatorių nesuvokia, kas verčia A.Kupčinską visais įmanomais būdais priešintis sandoriui, todėl į mero postą gali būti pasiūlytas sukalbamesnis šios partijos atstovas.

Toks variantas būtų bene labiausiai priimtinas tiek opozicijai, tiek konservatorių bendražygiams.

Pastarieji stebisi, kad mero teiginiai dažnai prasilenkia su realybe arba vengiama konkrečių sprendimų svarbiais klausimais.

„Meras vilkina laiką ir stengiasi pasirodyti kaip kovotojas už kauniečių gerovę, tačiau jo užsispyrimas gali brangiai kainuoti miestui”, – kalbėjo „Lietuvos ryto” šaltinis savivaldybėje.

A.Kupčinskas vakar taip pat pripažino, kad koalicija gali neišsilaikyti, jeigu sprendimų dėl KTE nepavyks pakeisti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.