Drezdeno gatvėmis važinės ilgiausias autobusas pasaulyje

Drezdeno gatvėmis važinės ilgiausias autobusas pasaulyje, rašo T-Online. Jo ilgis - 30 metrų, plotis - 2,55 metro, aukštis - 3,4 metro. Tokiame autobuse telpa 256 keleiviai. Jo kūrėjai šį modelį pavadino autotramvajumi (AutoTram Extra Grand).

Unikalųjį autobusą sukūrė Fraunhoferio institutas, kuris atsakingas už transporto sistemų ir infrastruktūrų plėtrą.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Unikalųjį autobusą sukūrė Fraunhoferio institutas, kuris atsakingas už transporto sistemų ir infrastruktūrų plėtrą.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-24 16:54, atnaujinta 2018-03-17 04:22

Unikalųjį autobusą sukūrė Fraunhoferio institutas, kuris atsakingas už transporto sistemų ir infrastruktūrų plėtrą. Šį projektą rėmė Vokietijos mokslo ir švietimo ministerija.

Ekspertai tvirtina, kad naujojo autobuso vairuotojams neprireiks tobulinti savo vairavimo įgūdžių ar lankyti specialių kursų. Pasak modelio kūrėjų, jo valdymas niekuo nesiskiria nuo įprasto autobuso, rašo „The Local“.

Šiuo metu autobusas išbandomas Drezdeno priemiesčiuose. Manoma, kad jau spalio mėnesį jis pasirodys miesto gatvėse. Matthias Klingner instituto direktoriaus teigimu, naujasis autobusas galės pakeisti brangiai kainuojančius tramvajus.

Šis projektas sukėlė susidomėjimą ne tik Vokietijoje, bet ir kai kuriose kitose šalyse, tarp jų - ir Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.