Įvažiuoti į Neringą bus brangiau

Laukiantieji rugsėjo, kad galėtų atvažiuoti į Neringą sumokėję perpus mažesnę rinkliavą nei vasarą, bus nuvilti. Šį ketvirtadienį iš Neringos savivaldybės tarybos posėdyje nuspręsta didinti mokestį už įvažiavimą. Šis tarybos sprendimas įsigalios jau kitą šeštadienį - rugsėjo 1 d. Nuo tos dienos už įvažiavimą į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją vienodai teks mokėti ištisus metus, nepriklausomai nuo metų laiko. Neoficialiai kalbama, kad tokiam sprendimui pritarė ir pasiturintys nuolatiniai Neringos svečiai, norintieji kurorte matyti mažiau prastuomenės.

Į Neringą įvažiuoti automobiliu, motociklu ar motoroleriu visus metus kainuos 20 Lt.<br>M. Patašius
Į Neringą įvažiuoti automobiliu, motociklu ar motoroleriu visus metus kainuos 20 Lt.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Aug 24, 2012, 12:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:35 AM

Šis tarybos sprendimas įsigalios jau kitą šeštadienį - rugsėjo 1 d. Nuo tos dienos už įvažiavimą į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją vienodai teks mokėti ištisus metus, nepriklausomai nuo metų laiko. Iki šiol šis mokestis nuo rugsėjo 1 d. iki gegužės 31 d. už lengvąjį automobilį, motorolerį ir motociklą buvo 10 litų, o dabar visus metus jis bus dvigubai didesnis ir lygiai toks pats, kokį šių transporto priemonių vairuotojai mokėdavo vasarą - 20 litų, rašo „Vakarų ekspresas“.

Už lengvąjį automobilį su priekaba, iki 30 vietų autobusą, kemperį bei krovininį automobilį, kurio bendroji masė iki 5,5 tonos, visus metus teks mokėti 70 litų, o už per 30 vietų autobusą - 150 litų. Ne vasaros sezono metu iki šiol buvo atitinkamai 50 ir 100 litų. Neringiškių manymu, suvienodinus rinkliavos dydį bus sureguliuoti poilsiautojų srautai, o kurorto biudžetas gaus daugiau pajamų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.