„Lietuvos dujos“ nesako, ar Europos tyrimas prieš „Gazprom“ pigins dujas Lietuvai

„Lietuvos dujų“ vadovai atsisako svarstyti, ar Europos Komisjos pradėtas tyrimas prieš „Gazprom“ mažins dujų kainas Lietuvai. Premjeras Andrius Kubilius šią savaitę svarstė, jog tyrimas stiprina Lietuvos derybinę poziciją derantis dėl dujų su „Gazprom“.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Sep 7, 2012, 12:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:51 PM

„Aš nekomentuoju klausimų, kurie mums neadresuoti arba ne mums skirti. Man nekorektiška būtų vertinti premjero pasisakymą“, - sakė „Lietuvos dujų“ vadovas Viktoras Valentukevičius.

Perklaustas, ar jis pats tikisi, kad dėl Europos Komisijos tyrimo „Gazprom“ taps sukalbamesnis, V. Valentukevičius sakė: „Aš jau atsakiau į tą klausimą“.

„Mes, „Lietuvos dujos“, negavome jokių priekaištų iš Europos Komisijos. Šis tyrimai, galima sakyti, yra nesusiję su mūsų įmone“, - aiškino „Lietuvos dujų“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Joachimas Hockertzas.

Šią savaitę Europos Komisija oficialiai pradėjo tyrimą dėl „Gazprom“ galimo piktnaudžiavimo monopoline padėtimi vidurio ir rytų Europos šalyse.

Šis Rusijos koncernas yra vienintelis dujų tiekėjas Lietuvai. Jam priklauso daugiau kaip trečdalis „Lietuvos dujų“ akcijų.

Rusiškų dujų kainos Lietuvai yra didesnės, nei, pavyzdžiui, Latvijai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.