„Klaipėdos nafta“ kratosi „Lietuvos geležinkelių“ kaltinimų (papildyta)

Pirmadienį geležinkelininkai pranešė apie rugsėjo septintą dieną įvykusį susitikimą su Baltarusijos naftos kompanijų vadovais. Pranešime pažymima, kad Baltarusijos naftininkai yra sunerimę dėl įmonės „Klaipėdos nafta“ atsisakymo nuo spalio 1 dienos priimti baltarusiškos naftos produkciją.

„Klaipėdos naftos“ atstovė teigia, kad iki 2014 metų neketinama nutraukti bendradarbiavimo su Baltarusijos naftininkais.<br>B. Beinoravičius
„Klaipėdos naftos“ atstovė teigia, kad iki 2014 metų neketinama nutraukti bendradarbiavimo su Baltarusijos naftininkais.<br>B. Beinoravičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 10, 2012, 4:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:42 PM

Tuo tarpu „Klaipėdos nafta“ kategoriškai neigia tokias kalbas ir įrodinėja, kad su Baltarusijos įmone „Litasco S.A“ sutartis yra pasirašyta iki 2012 metų ir jos niekas neketina nutraukti. Tik nutylima, kad nepatenkintos liko kitos baltarusiškos naftos įmonės, kurios, „Klaipėdos naftai“ pradėjus bendradarbiauti su „Litasco“, nuo Lietuvos nusigręš.

„Mes kaip tik stipriname pozicijas baltarusiškų naftos produktų kovoje, kas tik įrodo, jog per šių metų 8 mėnesius baltarusiškos naftos produktų krovos rodiklis didėjo lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu“, - situaciją komentavo „Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė. Tačiau „Litasco S.A“, kuri priklauso Rusijos naftos kompanijai „Lukoil“, nėra vienintelė naftos kompanija Baltarusijoje.

Tarp nepatenkintųjų „Klaipėdos naftos“ sutartimi su „Litasco S.A“ yra Baltarusijos „Belneftechim“, „Belarusian Oil Company“ ir „Transchema“. Nuo šiol šios įmonės turi tik du pasirinkimus – siųsti naftą tarpininkaujant „Litasco“ (ir mokėti už tarpininkavimą), arba transportuoti savo produktus į kitas šalis, kurios priims naftą.

„Iš to gaunamos didelės pajamos. Jei jie (Baltarusijos naftininkai – Red.) nukreips savo naftą kitur – į Ukrainą, Latviją – tai jos sumažės. Be to, ir tarptautiniai santykiai kažkiek kenčia“, - sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Vidmantas Gudas. Anot pašnekovo, su Baltarusijos įmonėmis „Klaipėdos nafta“ bendradarbiavo itin ilgai, buvo nusistovėjusi darbo tvarka.

„Klaipėdos nafta“ bendrovei „Litasco“ užtikrino ketvirtadalį terminalo pajėgumų – maždaug 2 mln. naftos produktų per metus. Iki šių metų rugsėjo pirmos dienos į Klaipėdą iš Baltarusijos pervežta per 2,5 mln. tonų naftos produktų, tai sudaro beveik 22 proc. viso šiemet „Lietuvos geležinkelių“ pervežto naftos produktų kiekio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.