Japonija visiškai atsisakys atominės energetikos

Japonija paskelbė planus iki 2040 metų uždaryti visas atomines elektrines ir iki šios datos sumažinti atominės energijos vartojimą iki nulio, praneša AFP.

Po avarijos Fukušimoje visi veikiantys reaktoriai Japonijoje buvo sustabdyti. Nuo to laiko vėl buvo paleisti tik du. Šakos patirti nuostoliai siekia 46 milijardus dolerių.<br>Reuters.
Po avarijos Fukušimoje visi veikiantys reaktoriai Japonijoje buvo sustabdyti. Nuo to laiko vėl buvo paleisti tik du. Šakos patirti nuostoliai siekia 46 milijardus dolerių.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-14 14:19, atnaujinta 2018-03-16 18:45

Tad Japonija paseks Italijos, Šveicarijos ir Vokietijos pavyzdžiu, kurios anksčiau atsisakė „taikaus atomo”.

Priimti tokį sprendimą privertė visuomenės spaudimas - po Fukušimos AE avarijos 2011 metų kovo 11 d. japonai reikalauja uždaryti atomines jėgaines šalyje.

Pagal naująją Tokijo energetikos politiką senesi kaip 40 metų reaktoriai bus uždaromi, nauji nebebus statomi, o esamų reaktorių darbas bus atnaujinamas tik patikrinus, ar jie atitinka naujus, griežtesnius standartus.

Po avarijos Fukušimoje visi veikiantys reaktoriai Japonijoje buvo sustabdyti. Nuo to laiko vėl buvo paleisti tik du. Šakos patirti nuostoliai siekia 46 milijardus dolerių.

Iki 2011 metų Japonijoje atominė energetika patenkindavo daugiau kaip trečdalį energijos poreikių. Dabar Japonijai tenka pirkti daugiau naftos iš Persijos įlankos šalių, kad padengtų stygių.

Anksčiau Vokietija pareiškė, kad iki 2022 metų sustabdys 17 savo reaktorių. Šveicarija nutrauks AE eksploatavimą iki 2034 metų. O Azijos šalys, pirmiausia Indija ir Kinija, plečia atominės energetikos programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.