Kauno Parodos gatvės gyventojų nedžiugina darbų pabaiga

Pirmadienį į Parodos kalną pradės kilti viešasis transportas. Remonto darbai sukėlė nepatogumų ir patuštino šios gatvės gyventojų pinigines, bet dienos, kai važiuos autobusai, jie nelaukia.

Šią savaitę Parodos gatve jau turėtų važiuoti viešasis transportas, tačiau jos rekonstrukcija bus tęsiama.<br>M. Patašius
Šią savaitę Parodos gatve jau turėtų važiuoti viešasis transportas, tačiau jos rekonstrukcija bus tęsiama.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji Sostinė")

Sep 17, 2012, 12:59 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:01 PM

Birželį, kai buvo pradėta rekonstruoti Parodos gatvė, valdininkai žadėjo, kad viešasis transportas ja važinės nuo rugsėjo 1-osios. Visiems vairuotojams kilti ir leistis kalnu neva turėtų būti galima jau metų pabaigoje.

Tačiau darbai užsitęsė: esą darbininkai beveik tris savaites užtruko, kol iškėlė senojo grindinio akmenis, tvirtino sankasas.

Parodos gatvės remontas šalia jos gyvenantiems miestiečiams nuo pat pradžių kelia rūpesčių – dėl susisiekimo, vandens ir elektros. Tačiau dėl uždelstų darbų jie pernelyg nesijaudina. Kol kalnas tvarkomas, vakarais ir naktimis jie gali mėgautis ramybe.

Pykosi dėl automobilių

Vos pradėjus Parodos gatvės rekonstrukcijos darbus ne vienas gyventojas įsivėlė į konfliktus su darbininkais. Žmonės piktinosi, kad šie į darbus atvažiuoja nuosavais automobiliais ir juos palieka gana ankštuose kiemuose ar užstato gyventojų transporto priemones.

„Iš pradžių nuolat tekdavo ieškoti, kieno automobilis užstatė manąjį. Vis prašiau, kad jį patrauktų. Kaimynas dėl to kartą net buvo susikibęs su vienu darbų vykdytojų „, – pasakojo Parodos gatvės senbuvė Jūratė Sikorskienė.

Gyventojai taip pat buvo nepatenkinti, kad, kol buvo paklota asfalto danga, jiems buvo draudžiama tvarkoma gatve grįžti automobiliais į namus. Dabar tokios problemos beveik neliko – norintieji darbininkų išsiprašo leidimo važiuoti rekonstruojamu kalnu.

Drumzlės užkimšo vamzdynus

Pastaruoju metu nesutarimai tarp Parodos gatvės gyventojų ir darbininkų vis dažniau įsiplieskia dėl dažnai dingstančio vandens ir elektros. Miestiečių teigimu, vanduo gali nustoti tekėjęs bet kurią akimirką. Apie tai jų niekas nesiteikia perspėti.

„Nesupratę, kodėl negalime praustis, naudotis tualetu ar pasigaminti maisto, keliskart skambinome į bendrovę „Kauno vandenys“. Tačiau ten niekas nieko nežinojo. Gatvę tvarkantys darbininkai patys nusprendžia, kada mums reikia vandens“, – ironizavo ilgametis šios gatvės gyventojas Auksius Dukynas.

Vyras sakė, jog dėl to, kad yra dažnai užsukamas ir iš naujo paleidžiamas, vanduo iš čiaupų bėga drumzlinas. Todėl gyventojai išnaudoja gerokai daugiau vandens. Be to, drumzlės užkimšo beveik visų namų vamzdynų ir įvairių prietaisų filtrus.

Dalį jų pats pakeitęs A.Dukynas piniginę paplonino daugiau nei puse tūkstančio litų. Kitų Parodos gatvės gyventojų išlaidos dar didesnės, nes darbams atlikti jiems tenka samdyti santechnikus.

Kita šios gatvės gyventoja Liolė Palevičienė tvirtino, jog problemų gatvės remonto metu kyla ne tik dėl vandens. Dažnai dingsta ir elektra. Apie tai iš anksto taip pat niekas nepraneša.

„Staiga nustoja veikti prietaisai, užgęsta šviesa, nerodo televizorius. Kaimynai pasakojo, kad jiems dirbant prie kompiuterio keletą kartų dingo elektra ir dėl to jie neišsisaugojo svarbios informacijos. Vienai moteriai net sugedo kompiuteris ir ji kvietė meistrus“, – pasakojo kaunietė.

Norėtų, kad darbai užsitęstų

Kol kas gyventojai nesidžiaugia ir tuo, kad rausiant gatvę buvo suardyta jų kiemų ar įvažų asfalto danga. Daugelis jų net tiksliai nežino, kaip po rekonstrukcijos atrodys jų gatvė ir šaligatviai, ar bus įrengtos apsaugos tvorelės.

„Su mumis niekas nesitaria ir projektų pristatyti nesiteikia. Tačiau tikimės, kad po remonto viskas bus geriau nei buvo. Kol kas mėgaujamės ramybe ir gerokai gaivesniu oru.

To čia nejutome jau daugybę metų. Dėl mūsų darbai galėtų tęstis nors metus“, – kalbėjo J.Sikorskienė.

Ji, kaip ir kiti gyventojai, mano, kad Parodos gatvė netinka važinėti troleibusams, kurių liniją planuojama tiesti po rekonstrukcijos. Susidarys spūstys, troleibusai stabdys automobilių eismą. Dėl to didės tarša ir triukšmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.