Prezidentė: „Tyrimas dėl „Gazprom“ - europietiško solidarumo pavyzdys“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf

Sep 20, 2012, 6:24 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:17 PM

Pasak Lietuvos vadovės, santykiuose trečiosiomis šalimis Europos Sąjunga turi vienodai ginti visų savo narių, įskaitant ir Lietuvos, interesus. Tokią nuomonę, pasak prezidentės spaudos tarnybos pranešimo, D.Grybauskaitė išsakė ketvirtadienį Vilniuje susitikusi su Vokietijos parlamento užsienio reikalų komiteto pirmininku Ruprechtu Polenzu.

„Šalies vadovė pabrėžė, kad santykiuose su trečiosiomis šalimis ES turi vienodai ginti visų savo narių, taip pat ir Lietuvos, interesus. Tai ypač aktualu energetikoje. Europos Komisijos sprendimą pradėti tyrimą dėl „Gazpromo“ monopolinio dominavimo Prezidentė įvardino europietiško solidarumo pavyzdžiu, kuris rodo, jog ES realiai pradėjo ginti savo narių interesus“, - teigiama pranešime.

Pasak Prezidentės, didžiausiai bendrijos narei Vokietijai tenka ypatingas vaidmuo sprendžiant euro zonos ir visos ES problemas.

„Aišku, Europos Komisija turi tam tikrų duomenų pradėti tyrimą, be jokios abejonės, tai bus juridinė procedūra. EK jau yra atlikusi tokių tyrime dėl JAV kompanijų, tai yra įprasta procedūra Europos Sąjungoje komercijos reikaluose“ - EK sprendimą pradėti tyrimą vėliau lankydamasis Seime komentavo R.Polenzas.

EK neseniai paskelbė pradėjusi tyrimą, ar „Gazprom“ nesinaudojo dominuojančia padėtimi Vidurio ir Rytų Europos šalių rinkose, taip pažeisdama antimonopolines ES taisykles.

Lietuva perka „Gazprom“ dujas, už jas mokėdama brangiausiai Europos Sąjungoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.