Ukraina gaus 200 mln. eurų paskolą hidroelektrinėms modernizuoti

Ukraina ir Europos investicijų bankas (EIB) pasirašė sutartį dėl 200 mln. eurų paskolos Ukrainai suteikimo. Ši parama skiriama hidroelektrinėms modernizuoti. Apie tai pirmadienį pranešė Ukrainos energetikos ir anglies pramonės ministerijos spaudos tarnyba po šalies kuro ir energetikos ministro Jurijaus Boikos vizito Briuselyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2012, 1:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:04 PM

„Tai labai svarbus įvykis, nes kalbama apie atnaujinamą, ekologiškai švarią energetiką, ir mūsų bendromis pastangomis tokios energijos dalis toliau augs“, - J. Boikos žodžius cituoja spaudos tarnyba.

Ministerijos duomenimis, šiuo projektu bus užtikrintas patikimas bendrovės „Ukrhidroenergo“ 22 hidrotechninių įrengimų eksploatavimas, padidintas hidroelektrinių galingumas 100 megavatų, kartu pagerintas jų ekologinis ir techninis saugumas, taip pat maksimaliai panaudoti vandens resursai. Bendra projekto vertė siekia 690 mln. eurų, įskaitant bendrą Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) ir EIB paskolą. Likusią dalį finansuos „Ukrhidroenergo“.

Spaudos tarnyba taip pat pranešė, kad Ukraina pasirašys keletą sutarčių su Europos struktūromis dėl Ukrainos dujų transportavimo sistemos finansavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.