A. Janukonis apie valstybės kontroliuojamą šilumos ūkį - „tai tik padidins kainas“

Trečiadienį Energetikos ministerija pristatė viziją, kaip reformuoti šalies šilumos ūkį. tarp pagrindinių siūlymų - valdyti šilumos tinklus per valstybinį operatorių, kalbant paprasčiau - perimti visą šilumos ūkio kontrolę į valstybės rankas.

„Iš esmės čia 2 bus paversta į 1   1. Jokio realaus pokyčio, tik išaugusios kainos dėl daugiau administravimo“, - įsitikinęs A. Janukonis.<br>R. Danisevičius
„Iš esmės čia 2 bus paversta į 1 1. Jokio realaus pokyčio, tik išaugusios kainos dėl daugiau administravimo“, - įsitikinęs A. Janukonis.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 26, 2012, 8:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:29 PM

Šilumininkų asociacijos tarybos pirmininkas Andrius Janukonis portalui lrytas.lt teigė, kad tokias permainas vertintų tik neigiamai, nes jos pakeltų kainas galutiniams vartotojams.

A. Janukonis tvirtino, kad kainos išaugs dėl to, kad vienas sektorius bus išskaidytas į du ir tai bus ne taip efektyvu, kaip dabar.

„Iš esmės čia 2 bus paversta į 1 + 1. Jokio realaus pokyčio, tik išaugusios kainos dėl daugiau administravimo“, - įsitikinęs A. Janukonis.

Anot pašnekovo, Energetikos ministerijos minimas III energijos paketas niekur pasaulyje ar Europoje nėra taikomas šilumos ūkiui – jis efektyviai pritaikomas tik dujų ir elektros energijos tinklams reguliuoti.

A. Janukonis sakė, kad viskas, ką jis mato naujuose pasiūlymuose - tai valstybės įtakos didinimas, kuris nėra geriausias kelias mažinti šildymo kainoms.

„Matau tik du kelius mažinti šildymo kainoms – tai daugiabučių renovacija ir pigaus vietinio biokuro naudojimas. Visi kiti keliai nėra efektyvūs“, - sakė šilumininkų atstovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.