„Hitachi“ vadovas numojo ranka į lietuvių referendumo rezultatus

„Hitachi“ nemano, kad Lietuvoje įvykęs patariamasis referendumas dėl atominės elektrinės atvėsins mūsų šalies politikų norą toliau plėtoti projektą, sakė įmonės prezidentas Hiroaki Nakanishi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 3:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:04 AM

Referendumo baigtį – apie 63 proc. balsavusių žmonių pasisakė prieš atominę jėgainę – H. Nakanishi pavadino „numatyta“ ir pabrėžė, kad iš Lietuvos neketina trauktis.

„Mes į šį reikalą žiūrime ilgalaikėje perspektyvoje. Mes tęsime savo darbus ir palaikysime šalies valdžią tol, kol jiems pavyks įtikinti šalies gyventojus atominės elektrinės nauda“, - interviu interneto portalui nikkei.com sakė „Hitachi“ vadovas.

H. Nakanishi pripažino, kad jį gerokai ramina faktas, jog referendumas buvo tik patariamojo pobūdžio. Pokalbio metu jis teigė, kad Lietuvai „būtinai reikia“ atominės jėgainės.

Taip pat „Hitachi“ vadovas aptarė besikeičiančią atominės energetikos rinką – ją gerokai pakeitė Fukušimos katastrofa ir JAV atrasti pigių skalūninių dujų telkiniai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.