Lenkija ėmėsi suskystintų gamtinių dujų terminalo plėtros

Bendrovė „Polskie LNG“, atsakinga už Svinouiscės suskystintų gamtinių dujų (LNG) terminalo statybą ir tolesnę eksploataciją, šių metų lapkričio 20 d. pradėjo rinkos tyrimą, kurio tikslas yra išsiaiškinti Svinouiscės suskystintų gamtinių dujų terminalo plėtros ir papildomų paslaugų teikimo poreikį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2012, 10:40 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:13 AM

Svinouiscės suskystintų gamtinių dujų terminalas savo veiklą pradės 2014 m. antroje pusėje. Pirmajame eksploatavimo etape terminalas bus pajėgus priimti 5 mlrd. kub. m dujų per metus.

„Norime, kad mūsų verslo sprendimai atitiktų rinkos poreikius. Vadovaujamės nuostata, jog kapitalas, kuris buvo skirtas dujų terminalo statybai, privalo būti maksimaliai išnaudotas, o ateityje duoti kuo didesnę grąžą. Norime, kad mūsų terminalas užimtų svarbią vietą ne tik Lenkijos, bet ir visos Centrinės ir Rytų Europos energetikos žemėlapyje, savo klientams galėdamas pasiūlyti daugybę jo panaudojimo verslo tikslams galimybių“ – sakė „Polskie LNG“ valdybos pirmininkas Rafałas Wardzińskis.

Atliktas rinkos tyrimas leis gauti informacijos, visų pirma, apie poreikį užtikrinti didesnį pakartotinio dujinimo pajėgumą nei Svinouiscės suskystintų dujų terminalas gali pasiūlyti šiuo metu bei apie terminale esančių talpyklų panaudojimą komerciniam sandėliavimui. Taip pat bus analizuojamas ir poreikis užtikrinti platesnes dujų perkrovimo į automobilines cisternas galimybes, o taip pat infrastruktūros išplėtimas įranga, skirta dujoms perkrauti į geležinkelio transportą bei mažesnius laivus, atsižvelgiant ir į suskystintomis gamtinėmis dujomis varomų laivų bunkeravimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.