EP siūlo taikyti griežtas taisykles skalūnų dujų gavybai

Trečiadienį Europos

Lietuvoje pirmąjį skalūninių dujų paieškos gręžinį netoli Švėkšnos esančiame Kalnalių kaime išgręžė bendrovė „Minijos nafta“.<br>E. Petkutė
Lietuvoje pirmąjį skalūninių dujų paieškos gręžinį netoli Švėkšnos esančiame Kalnalių kaime išgręžė bendrovė „Minijos nafta“.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 21, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:00 AM

Niki Tzavelos parengtoje rezoliucijoje, kuriai pritarė 492 europarlamentarai, nepritarė 129, o susilaikė 43, pripažįstama, kad kiekviena ES valstybė turi teisę apsispręsti, ar ji plėtos skalūnų dujų gavybą.

EP nariai akcentuoja, kad skalūnų dujų paieška ir gavyba, ypač hidraulinio ardymo būdu, turi būti tiksliai reglamentuota ir remtis griežčiausiais saugos bei aplinkosaugos standartais. Europarlamentarai įsitikinę, kad visas investicijas į šios pramonės infrastruktūrą turi apmokėti pats verslas.

Rezoliucijoje pripažįstama, kad dujų gavyba ES viduje sumažės, o paklausa padidės, todėl 2035 m. bus importuojama apie 450 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

Energijos tiekimo saugumo vardan svarbu skatinti atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą, energijos vartojimo efektyvumą, taip pat energijos tiekimo maršrutų įvairinimą, pažymi EP.

Tuo tarpu Boguslawo Soniko parengtoje rezoliucijoje, kuriai pritarė 562 EP nariai, nepritarė 86, o susilaikė 43, raginama išnagrinėti esamas šios srities ES taisykles ir poreikį jas patobulinti.

Kadangi hidrauliniam ardymui naudojama labai daug vandens, europarlamentarai ragina užtikrinti, kad kuo daugiau jo būtų perdirbama, taip pat paviešinti, kokios cheminės medžiagos naudojamos šiame procese, kad būtų galima įvertinti, ar laikomasi ES reikalavimų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.