B. Obama apgynė aviacijos kompanijas nuo ekologinio ES mokesčio

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama pasirašė įstatymą, kuriam įsigaliojus JAV aviacijos kompanijos bus atleidžiamos nuo būtinybės mokėti ekologinį Europos Sąjungos mokestį, rašo „The Wall Street Journal“. Anksčiau dokumentui pritarė Kongresas ir Senatas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2012, 1:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:21 AM

Apie tai, kad JAV uždraus savo aviacijos kompanijoms mokėti ES nustatytą ekologinį mokestį, šalies valdžia pareiškė 2011 metais, kai mokestis dar nebuvo įsigaliojęs. Manoma, kad, jeigu minėtasis draudimas bus įteisintas įstatymu, Europos Komisijai teks ginčytis teisme su JAV valdžia, o ne su pačiomis aviacijos bendrovėmis.

Mokestis už į atmosferą išmetamas kenksmingas atliekas ES valstybėse, taip pat Islandijoje, Norvegijoje ir Lichtenšteine, įsigaliojo nuo 2012 m. sausio 1 dienos. Kompanijos turės apmokėti 15 proc. į atmosferą išmetamo kenksmingų atliekų kiekio.

Pirmas mokėjimas turėjo būti mokamas tik 2013 m. balandį, nes iki tol planuota įvertinti 2012 m. duomenis. Už delsimą ar atsisakymą mokėti numatytos baudos.

Prieš šį ekologinį mokestį pasisakė per 20 valstybių, tarp jų Rusija, Kinija, Indija ir JAV. Kinija ir Rusija taip pat planavo įstatymais uždrausti savo aviacijos kompanijoms mokėti ekologinį ES mokestį. Vis dėlto Rusijos valdžia iki šiol neišleido atitinkamo įstatymo, nors buvo skelbiama, kad Valstybės Dūma parengė būtiną įstatymo projektą.

Lapkričio viduryje paaiškėjo, kad Europos valdžia atidės mokesčio įvedimą metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.