Vasaros kelionės: į kokius miestus vasarą galėsime nuskristi tiesiogiai

Sicilija, Sardinija, Kreta, Maljorka, Kipras, Islandija - savarankiškų kelionių mėgėjams šią vasarą bus nesunku susiplanuoti atostogas. Jokių persėdimų ar nakvynių Londono oro uostuose, jokių sudėtingų kelionių, trunkančių visą parą, planų. Šias vietas lietuviai galės pasiekti tiesiogiai iš šalies oro uostų.

Lepų poilsį, derinamą su pažinimo džiaugsmu, susikrovus kuprinę ar mažąjį lagaminą, pamėgę lietuviai iš Kauno būsimą vasaros sezoną galės skristi aštuoniomis krytimis.<br>M. Patašius
Lepų poilsį, derinamą su pažinimo džiaugsmu, susikrovus kuprinę ar mažąjį lagaminą, pamėgę lietuviai iš Kauno būsimą vasaros sezoną galės skristi aštuoniomis krytimis.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jan 16, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:24 PM

Nuo lėktuvų kilimo ir leidimosi takų dar valomas sniegas, o oro uostai jau dėlioja būsimo vasaros sezono kryptis. Kovo pabaigoje prasidėsianti aviacijos vasara žada kelias naujoves poilsinių kelionių mėgėjams.

Keliautojams turėtų patikti ir naujos „AirBaltic“ kryptys iš Rygos - Rijeka Kroatijoje, Hevizo oro uostas Vengrijoje, įsikūręs netoli Balatono ežero, taip pat Sardinija, Malta ir Kipras.

Siūlo 8 poilsio kryptis

Į Kaljarį Sardinijoje ir Trapanį Sicilijoje nuo balandžio pradžios tiesiogiai iš Kauno skraidins airių oro bendrovė „Ryanair“.

„Remiamės dvejų metų patirtimi ir matome, kad žmonės nori keliauti į šiltuosius kraštus savarankiškai“, - sakė Tarptautinio Kauno oro uosto (TKOU) atstovė Jūratė Baltrušaitytė.

Lepų poilsį, derinamą su pažinimo džiaugsmu, susikrovus kuprinę ar mažąjį lagaminą, pamėgę lietuviai iš Kauno būsimą vasaros sezoną galės skristi aštuoniomis krytimis: be Sardinijos ir Sicilijos, į skrydžių grafiką grįžta Rodas, Kosas, Malta, Alikantė, Maljorka ir Kipras.

Kauno aviacinės vasaros žemėlapį iš viso sudarys 17 krypčių: 16 „Ryanair“ ir viena - į Rygą - latvių „AirBaltic“.

„Yra mumis susidomėjusių oro bendrovių, tačiau didesnių pokyčių pažadėti negalime. Tikėtina, kad vasaros tvarkaraštis ir bus toks, koks surašytas jau dabar“, - sakė J.Baltrušaitytė.

2013-ieji Kaunui greičiausia bus prastesni nei 2012-ieji, mat keleivių skaičius gali dar susitraukti. Nedžiugina ir ką tik pasibaigusių metų rezultatai:  2012-aisiais per Kauną skrido 830 tūkst, o 2011-aisiais - 872 tūkst. keleivių, o šiemet tikimasi tik 500 tūkst. keleivių. 

Pernai keleivių skaičių šiame oro uoste smarkiai sumažino kelių „Ryanair“ maršrutų perkėlimas į Vilnių.

Turkai datos dar nepaskelbė

Nuo gegužės „Ryanair“ iš Vilniaus skraidins ir į Kretos Chanijos kurortą. Dar prieš vasarą airių aviakompanija pasiūlys keliauti į Diuseldorfą (Weeze oro uostas), o tai turėtų patikti tarptautinių parodų gerbėjams.

Keliauti iš Vilniaus tiesiogiai į Trondheimą pasiūlys vengrų aviakompanija „Wizzair“.

„2013 metų kalendorinės vasaros sezonas ir vėl pasipildys Tel Avivo ir Reikjaviko kryptimis.

Nuo birželio 4 dienos su aviakompanija „El Al Israel Airlines“ Izraelis bus pasiekiamas kartą per savaitę, o į Islandijos sostinę nuo birželio 12 dienos trečiadieniais skraidys aviakompanija „WOW Air“.

Nuo kovo 31 dienos kartą per dieną maršrutu Kijevas-Vilnius-Kijevas skrydžius planuoja pradėti aviakompanija „Ukraine International Airlines“.

Šiuo metu bendrovė ieško galimybių ankstinti skrydžių pradžią“, - naujoves vardijo Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) atstovė Sandra Meškauskaitė.

Vasarą iš Vilniaus bus rengiami 45 reisai. Tiesiogiai iš Lietuvos sostinės bus galima pasiekti 32 miestus, skrydžius vykdys 17 oro bendrovių.

TVOU viliasi skrydžių žemėlapį papildyti dar keliomis kryptimis.

Turkijos oro bendrovė „Turkish Airlines“ yra patvirtinusi skrydžių iš Stambulo į Vilnių pradžią 2013 metais, tačiau kol kas tvarkaraštis nėra aiškus.

Nors TVOU apie tai dar garsiai nekalba, apie skrydžius iš Londono į Vilnių vasarą galvoja ir britų oro bendrovė „British Airlines“.

Tiesa, ar iš savo planuojamų krypčių jie išsirinks Lietuvos sostinę, kol kas neskelbiama.

Pradėdami skraidyti į Vilnių, britai dar labiau išplėstų galimybes tiesiogiai pasiekti Didžiosios Britanijos sostinę.

Plėtra bus lėtesnė

„Kaip ir planavome anksčiau, po labai sparčios plėtros 2011 ir 2012 metais, kai kasmet keleivių srautas paaugdavo ketvirtadaliu, keleivių srautų augimo tempas 2013 metais sulėtės, tačiau vis tiek prognozuoju, kad išliks dviženklis augimo procentas.

Prognozuoju ir kad plėsis geografija, tvarkaraštį kasmet gali papildyti 2-4 naujos kryptys. Tai būtų geras rezultatas esant tokiam keleivių skaičiaus augimui“, - aiškino TVOU atstovas Simonas Bartkus.

Jis tikisi, kad šių metų vasaros krypčių sąrašą papildys dar pora krypčių: „Pokalbių ir žodinių ketinimų sulaukėme iš kelių aviakompanijų - tiek naujų, tiek esamų. Šiuo metu dar nėra patvirtinti aviakompanijų tvarkaraščiai, iš kai kurių bendrovių jei ne naujų krypčių žemėlapyje, tai daugiau lėktuvų ir dažnesnių skrydžių“.

S. Bartkus sakė, kad artimiausiais metais naujienų daugiausia galima laukti iš Rytų (Rusijos ir kitų NVS šalių) ir šios naujovės galėtų būti verslui reikalingos kryptys.

2013 m. TVOU prognozuoja 12 proc. keleivių skaičiaus augimą.

Palanga naujienų neturi

Iš Tarptautinio Palangos oro uosto (TPOU) būsimą vasarą bus galima tiesiogiai nuskristi į Maskvą, Rygą, Kopenhagą ir Oslą.

Vis dar tikimasi, kad pagaliau iš kurorto tiesiogiai bus pasiekiamas Londonas. Kaip sakė TPOU direktorė Jolanta Jucevičiūtė, deramasi ir dėl dar vienos krypties.

Siūlys ilsėtis ir Prancūzijoje

Kelionių organizatoriai savo vasaros kryptis pristatė kur kas anksčiau nei oro bendrovės. Šią vasarą jie pasiūlė ir naujienų, pavyzdžiui, poilsį Prancūzijoje ar naujus regionus Turkijoje.

„Novaturas“ savo klientus vasarą skraidins į Kiprą, Graikiją (Rodą, Kosą, Kretą), Kroatiją (Rijeką), Nicą Prancūzijoje, Ispaniją, Riminį Italijoje, Portugaliją, Bulgariją, Turkiją ir, žinoma, Egiptą.

Panašūs ir „Tez Tour“ planai. Vasaros krypčių sąraše: Turkija (Antalija, Bodrumas, Marmaris), Graikija (Rodo ir Kretos salos), Ispanija (Barselona, Maljorka), Bulgarija (Burgas, Varna) ir Egiptas (Hurgada).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.