A. Butkevičius: „Susitikimai su „Gazprom“ - jokia paslaptis“

Briuselyje viešintis premjeras Algirdas Butkevičius lrytas.lt teigė, kad pastarieji susitikimai su „Gazprom“ atstovais nėra „jokia paslaptis“.

Briuselyje viešintis premjeras Algirdas Butkevičius lrytas.lt teigė, kad pastarieji susitikimai su „Gazprom“ atstovais nėra „jokia paslaptis“.<br>J. Stacevičius
Briuselyje viešintis premjeras Algirdas Butkevičius lrytas.lt teigė, kad pastarieji susitikimai su „Gazprom“ atstovais nėra „jokia paslaptis“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Guoda Pečiulytė

Jan 30, 2013, 1:57 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:11 PM

Premjero teigimu, tai buvo dalykiniai susitikimai, kurių metu tartasi, kaip gerinti Lietuvos ir Rusijos ekonominį bendradarbiavimą.

„Turiu pasakyti, kad (Energetikos ministerija, - Red.) tikrai neneigė (Susitikimų - Red.). Kiek atsimenu, po pirmo susitikimo išplatintas pranešimas. Per antrą susitikimą vyko dalykiniai pokalbiai ir jie niekur nebuvo paslėpti.

Kiek mane informavo energetikos ministras, pietų metu buvo pakviesti toliau pratęsti diskusijas. Ir, manau, tokių pokalbių ir susitikimų su atstovais ar iš „Gazprom“, ar jei pavyks tarpvyriausybiniu lygiu sudarant darbo grupes tartis, kaip pagerinti ekonominius santykius bendradarbiaujant Lietuvai ir Rusijai“, - teigė A. Butkevičius.

Jo teigimu, „Gazprom“ atstovai buvo informuoti, kad Lietuva ir toliau vadovausis ES taisyklėmis ir toliau įgyvendins trečiąjį energetikos paketą.

„Jie buvo informuoti, kad jokių pasikeitimų toliau būti negali“, - žinią apie „Gazprom“ ir energetikos ministro susitikimus komentavo Lietuvos premjeras.

 Prieš ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus vizitą į Briuselį Vilniuje slapta lankėsi „Gazprom“ viceprezidentas Aleksandras Medvedevas - tai jau antras kartas, kai buvo suformuotas A. Butkevičiaus vadovaujamas ministrų kabinetas, pranešė BNS. 

„Gazprom“ artimi dienraščio „Verslo žinios“ šaltiniai patvirtino, kad praėjusį penktadienį Lietuvoje apsilankiusio Rusijos koncerno viceprezidento susitikimas su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi truko porą valandų. 

Neoficialiai Lietuvos pareigūnai tvirtina, kad „Gazprom“ mėgina įsiūlyti naujas derybas „dėl viso santykių paketo“ ir siekia, kad už dujų kainų nuolaidas Lietuva atsisakytų dujų sektoriaus reformos, atitinkančios trečiojo Europos Sąjungos energetikos paketo nuostatas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.