Lenkija skaičiuoja skalūnų dujų atsargas

Lenkijos naftos ir dujų įmonė „Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo“ (PGNiG) Baltijos jūros pakrantėje baigė savo pirmąją uždelstą skalūnų dujų šaltinių žvalgybą, kuri buvo atliekama naudojant horizontalųjį gręžimą. Gautuosius rezultatus ketinama pristatyti po kelių savaičių.

Lenkija apytikriai skaičiuoja, kad atkuriami šalies skalūnų dujų rezervai siekia apie 346-768 milijardus kubinių metrų.<br>123rf
Lenkija apytikriai skaičiuoja, kad atkuriami šalies skalūnų dujų rezervai siekia apie 346-768 milijardus kubinių metrų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:51 AM

Lubocino aikštelėje Veiherovo koncesijos rajone PGNiG vykdomiems gręžimo darbams vadovauja JAV rangovas „Halliburton“.

Lenkija siekia įvertinti nepanaudotus skalūnų dujų rezervus, kurie padėtų jai tapti mažiau priklausomai nuo Rusijos. Šiuo metu Rusija teikia daugiau nei pusę iš beveik 15 milijardų kubinių metrų natūralių dujų, kurias kasmet sunaudoja šalis.

Kol kas prasti gręžimo rezultatai ir detalaus teisinio reguliavimo stoka kėlė kai kurių abejonių dėl tikrųjų Lenkijos skalūnų dujų atsargų.

Lenkija apytikriai skaičiuoja, kad atkuriami šalies skalūnų dujų rezervai siekia apie 346-768 milijardus kubinių metrų.

PGNiG Lubocine gauti rezultatai bus lemiami, nes jie suteiks daugiausiai duomenų naujai ataskaitai apie ateities skalūnų dujų rezervų dydį. Šią ataskaitą ruošia valstybės geologinis institutas.

Kompanija, kuri turi 15 iš daugiau kaip 100 šalyje esančių skalūnų dujų koncesijų, ketino gauti duomenų jau praėjusių metų pabaigoje iš Lubocino hidraulinio skaldymo gręžinio. Bet, anot kompanijos atstovų, buvo susidurta su netikėtomis geologinėmis problemomis.

Per pastaruosius kelerius metus Lenkijoje buvo išgręžta 40 bandomųjų gręžinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.