Rankiniame bagaže – 26 tūkstančiai briliantų

Maskvos Šeremetjevo oro uosto muitinės pareigūnai pričiupo keleivį, kuris savo rankiniame bagaže gabeno 26 tūkstančius briliantų. Iš Dubajaus į Maskvą atskridęs vyras tikino, kad šis turtas ne jo, tiesiog pažįstamas paprašė pervežti.

Rusijos muitininkams įkliuvo itin turtingas nusižengėlis - rankiniame bagaže jis vežė tūkstančius briliantų.<br>J. Stacevičius
Rusijos muitininkams įkliuvo itin turtingas nusižengėlis - rankiniame bagaže jis vežė tūkstančius briliantų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:39 AM

Muitininkai turtingą keleivį sulaikė, kai jis iš oro uosto ketino išeiti vadinamuoju žaliuoju koridoriumi, kuris skirtas tiems, kurie neturi deklaruojamų daiktų. Įvairios formos ir spalvų briliantai buvo sudėti į plastikinius maišelius.

Maža to, pareigūnai šio pažeidėjo bagaže aptiko 249 mobiliojo telefono „iPhone5“ dėžutes ir penkis telefonus „iPhone5“.

Visi muitininkų surasti nedeklaruoti turtai buvo perduoti ekspertams. Be to, svarstoma kelti baudžiamąją bylą dėl neleistino krovinio gabenimo.

Pagal Rusijos įstatymus visi daiktai, kurių vertė yra didesnė nei 10 tūkst. eurų, turi būti deklaruojami, o už juos mokamas muito mokestis.

Pagal www.avianews.com parengė Aida Murauskaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.