A. Butkevičius žada nestabdyti skalūnų dujų paieškos

Nepaisant dalies Tauragės regiono gyventojų ir Seimo narių pasipriešinimo, premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pažadėjo, kad Lietuva nestabdys skalūnų dujų paieškos.

„Sutartis bus pasirašyta, kai Seime bus priimtos įstatymo pataisas. Tikiuosi, kad tai bus gegužės pradžioje“, - sakė A. Butkevičius.<br>V. Ščiavinskas
„Sutartis bus pasirašyta, kai Seime bus priimtos įstatymo pataisas. Tikiuosi, kad tai bus gegužės pradžioje“, - sakė A. Butkevičius.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 21, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:54 PM

Sutarties su amerikiečių kompanija „Chevron“ pasirašymas tik atidėtas, kol nurims aistros.

Pasak premjero, artimiausiu metu Seimui bus pateikti mokslininkų pasiūlyti įstatymų projektai, kurie nuramins sukeltas aistras ir užtikrins, kad dujų paieška nepakenktų žmonėms ir aplinkai.

„Sutartis bus pasirašyta, kai Seime bus priimtos įstatymo pataisas. Tikiuosi, kad tai bus gegužės pradžioje“, - sakė A. Butkevičius.

Trečiadienį Aplinkos apsaugos ir Ekonomikos komitetų nariai nusprendė Seimui teikti nutarimo projektą, siūlantį nutraukti konkursą dėl skalūnų dujų žvalgybos Lietuvoje. Politikai taip balsavo nepaisydami dujų žvalgams palankių mokslininkų išvadų.

Tiesa, politikai ilgai negalėjo susitarti, kaip stabdyti konkursą dėl skalūnų dujų žvalgymo, kad nuo to nenukentėtų naftos gavėjai. Mat įstatymuose kalbama apie angliavandenilių išteklių žvalgybą ir gavybą, o skalūnų dujos niekur neminimos.

Kai kurie parlamentarai siūlė stabdyti sutarties dėl žvalgybos su kompanija „Chevron“ pasirašymą, kol bus priimti papildomi teisės aktai.

Politikai net mokslininkų išvadas aiškino skirtingai. Kai kurie Seimo nariai jas suvokė kaip siūlymą stabdyti dujų žvalgybą. Bet šalies akademikai vakar stengėsi jiems įrodyti, kad skalūnų žvalgyba – būtina. Mat šių dujų šaliai užtektų beveik 30 metų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.