D. Grybauskaitė: „Konkurencija atpigins šildymą“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtas Šilumos ūkio įstatymo pataisas, kurios užtikrins konkurenciją šilumos gamyboje ir leis atpiginti šildymą.

Šilumą gyventojams gali atpiginti tik reali šilumos gamintojų konkurencija.<br>V. Ščiavinskas
Šilumą gyventojams gali atpiginti tik reali šilumos gamintojų konkurencija.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-03-22 13:40, atnaujinta 2018-03-09 12:20

Anot Prezidentės spaudos tarnybos, šios pataisos panaikina diskriminacines sąlygas nepriklausomiems šilumos tiekėjams konkuruoti su monopolininkais - suvienodina prisijungimo prie šilumos perdavimo tinklų reikalavimus, palengvina šilumos pardavimo sutarčių sąlygas nepriklausomiems gamintojams ir taip užtikrina konkurenciją šilumos gamyboje.

„Šilumą gyventojams gali atpiginti tik reali šilumos gamintojų konkurencija. Panaikinus dirbtines kliūtis, padaugės šilumos gamintojų ir šilumos kainų monopolininkai nebediktuos“, - sako Prezidentė.

Iki šiol nepriklausomi šilumos gamintojai negalėjo parduoti pigesnės šilumos gyventojams, nes šilumos tiekimo monopolijos sudarydavo dirbtines kliūtis - iškeldavo atgrasančias prisijungimo prie tinklų sąlygas, reikalavo nepagrįstai didelių rezervavimo mokesčių ir į šilumos supirkimo sutartis įtraukdavo griežtas sankcijas.

Šiomis įstatymo pataisomis taip pat užtikrinta, kad naudojimosi šilumos perdavimo tinklais reikalavimus ir šilumos pirkimo-pardavimo sutarčių sąlygas tvirtins ne patys šilumininkai, o Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Šios pataisos, kurias Seimas priėmė kovo 14 dieną, buvo parengtos Prezidentės iniciatyva.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.