„Chevron“ susitiko su Seimo „tvarkiečių“ frakcija

JAV energetikos kompanija „Chevron“,

„Chevron“ atstovai pristatė bendrovės planus Lietuvoje, mokslininkai bei „Chevron“ valdomos įmonės „LL investicijos“ vadovybė supažindino su technologine skalūninių dujų žvalgybos ir gavybos eiga.<br>T. Bauras
„Chevron“ atstovai pristatė bendrovės planus Lietuvoje, mokslininkai bei „Chevron“ valdomos įmonės „LL investicijos“ vadovybė supažindino su technologine skalūninių dujų žvalgybos ir gavybos eiga.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:57 AM

Uždarame susitikime, kuriame taip pat dalyvavo mokslininkai, buvo aptartos skalūnų dujų žvalgybos Lietuvoje galimybės ir potenciali įtaka gamtai. Vienas „tvarkiečių“ lyderių - aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, remiantis „Chevron“ planus Lietuvoje žvalgyti skalūnų dujas.

„Chevron“ atstovai pristatė bendrovės planus Lietuvoje, mokslininkai bei „Chevron“ valdomos įmonės „LL investicijos“ vadovybė supažindino su technologine skalūninių dujų žvalgybos ir gavybos eiga.

Parlamentiniai Aplinkos apsaugos ir Ekonomikos komitetai praėjusį trečiadienį nutarė Vyriausybei siūlyti stabdyti skalūnų dujų žvalgybos vakarų Lietuvoje konkursą, kuriame dalyvavo „Chevron“, kol bus priimti įstatymai dėl šių gamtinių išteklių paieškos ir jų naudojimo.

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad sutartis su „Chevron“ dėl skalūnų dujų gavybos vakarų Lietuvoje gali būti pasirašyta iki gegužės, Seimui priėmus būtinas įstatymų pataisas. Seimas atidėjo svarstymus dėl skalūnų

 Svarstymai dėl skalūnų dujų kol kas nepersikels į Seimo posėdžių salę - parlamentarai antradienį nutarė nepradėti svarstyti komitetų siūlymų, susijusių su JAV energetikos milžinės „Chevron“ planuojamomis investicijomis vakarų Lietuvoje. 

Seimas antradienį 91 balsu už, 6 balsais pieš ir trims parlamentarams susilaikius nutarė atidėti Aplinkos apsaugos ir Ekonomikos komiteto pirmininkų socialdemokrato Algimanto Salamakino ir „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio bei Energetikos komisijos pirmininko Kęstutis Daukšio inicijuotų Seimo nutarimų projektų pateikimą. 

Abu projektai parengti, praėjusią savaitę apsvarsčius specialias mokslininkų komisijos išvadas dėl skalūnų dujų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.