A. Butkevičius: „Iš dalies žinau, ar nauja atominė elektrinė bus statoma, bet dar nenoriu komentuoti“

Premjeras Algirdas Butkevičius sako jau iš dalies žinantis, kokios bus darbo grupės dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto naudingumo išvados ir ar elektrinė bus statoma, tačiau kol kas nenorintis komentuoti.

Premjeras pripažino, kad ministrės B. Vėsaitės pasisakymai „nesuteikia solidumo vertinant Vyriausybę“.<br>J. Stacevičius
Premjeras pripažino, kad ministrės B. Vėsaitės pasisakymai „nesuteikia solidumo vertinant Vyriausybę“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2013, 10:36 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:13 PM

„Aš iš dalies žinau, koks yra atsakymas, bet šiandien dar nenorėčiau jo komentuoti“, - atsakė premjeras sekmadienį LRT laidoje „Savaitė“, paklaustas, ar atominė elektrinė bus statoma.

„Man grįžus iš Baku studija bus pristatyta mano kabinete, tikiuosi, po to bus pristatyta Seimui ir visuomenei, bet bus jau politinė diskusija, pagrindžiant ekonomine matematine analize“, - sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar ūkio ministrės Birutės Vėsaitės pasisakymas, kad Lietuvai „Hitachi“ siūlomas reaktorius nenaudingas, buvo arti tiesos, premjeras sakė, kad ministrė kalbėjo neturėdama visos informacijos.

„Mes, politikai, turime pagalvoti, ką gali sakyti ministras ir ką gali sakyti Seimo narys. Manau, kad, jeigu ji man būtų paskambinusi prieš darydama tą pareiškimą ir pasitarusi, tai tikrai aš jau būčiau suteikęs daugiau informacijos, ir ji tikrai būtų susilaikiusi“, - pažymėjo A. Butkevičius.

Premjeras pripažino, kad ministrės pasisakymai „nesuteikia solidumo vertinant Vyriausybę“.

B. Vėsaitė ketvirtadienį sakė, kad Lietuvai nereikalingas „Hitachi“ siūlomas reaktorius, nes jis esąs per didelis.

„Tas reaktorius, kurį siūlė mums „Hitachi“, Lietuvai tikrai nėra reikalingas ir nėra naudingas“, - sakė B. Vėsaitė, paklausta, kokius energijos generavimo šaltinius turėtų pasirinkti Lietuva.

Ministrės teigimu, Lietuva negalėtų užtikrinti rezervų, reikalingų dideliam reaktoriui. Pasak ministrės, Lietuva turi pertvarkyti šilumos ūkį, o ne plėtoti atominės elektrinės projektą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad tokie B. Vėsaitės pasisakymai kelia nereikalingą sumaištį. Premjeras Algirdas Butkevičius praeitą ketvirtadienį pabrėžė, kad tai yra tik asmeninė B. Vėsaitės nuomonė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.