Vilnius ir Kaunas pirmadienį išjungs šildymą, kiti miestai dar svarsto

Šilumos vartotojai turi teisę, suderinę su šilumos tiekėju, jeigu yra techninės galimybės, patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų.

Kaune šildymo sezonas jau baigiamas.<br>M. Astrauskas
Kaune šildymo sezonas jau baigiamas.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:51 AM

Šilumos vartotojai turi teisę, suderinę su šilumos tiekėju, jeigu yra techninės galimybės, patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų.

Nors Vilniaus miesto savivaldybės administracija dar nėra pasirašiusi nutarimo dėl šildymo sezono pabaigos, tačiau numatyta, kad kitos savaitės pradžioje šildymas bus palaipsniui išjungiamas visame mieste.

Jei staiga neatšals, pirmadienį bus išjungtas šildymas mokykloms, administraciniams pastatams ir gyvenamiesiems namams, o trečiadienį – darželiams ir gydymo įstaigoms.

„Gali būti taip, kad gimnazijoms, kur nėra mažų vaikų, šildymas bus išjungtas jau šiandien“,- penktadienį portalui lrytas.lt sakė Vilniaus savivaldybės atstovas ryšiams su visuomene Antonas Nikitinas.

Norėdami išjungti šildymą anksčiau, daugiabučių gyventojai galėjo surinkti 50 proc. ir papildomai vieną kaimynų balsą.

Tuomet šildymas būna išjungiamas per dvi darbo dienas. Šildymo sezono pabaigą Vilniaus savivaldybė skelbia, kai trijų parų iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Klaipėdos miesto savivaldybė sprendimą dėl šildymo atjungimo svarstys pirmadienį. 

Šiaulių miesto savivaldybės administracija, remdamasi sinoptikų pranešimais ir orų prognozėmis, taip pat planuoja šildymo sezoną baigti kitą savaitę, greičiausiai ketvirtadienį. Kol kas oficialių sprendimų nėra priimta. Viskas priklausys nuo oro sąlygų.

Panevėžyje sprendimas baigti šildymo sezoną gali būti priimtas jau kitą savaitę, jei orai atšils ir žmonės savo butuose  ir įstaigose atjungus šildymą nebešals. Šią savaitę miesto valdžia to dar nesvarstė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.