D. Grybauskaitė: „Lietuvos energetiniai projektai negali būti derybų su „Gazprom“ objektas“

Lietuvos energetinį saugumą

Pasak D. Grybauskaitės, sutarties su Rusijos dujų milžine „Gazprom“ pratęsimas tokiomis sąlygomis, kurios yra numatytos dabar, reikštų esminių strateginių energetinių projektų atsisakymą.<br>V. Ščiavinskas
Pasak D. Grybauskaitės, sutarties su Rusijos dujų milžine „Gazprom“ pratęsimas tokiomis sąlygomis, kurios yra numatytos dabar, reikštų esminių strateginių energetinių projektų atsisakymą.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:26 AM

„Lietuva visada turi laikytis Lietuvai naudingos pozicijos - tai yra Lietuvos energetinis saugumas. Tai yra pagrindinės sąlygos, kurių turi laikytis bet kuri valdžia - tai, kas naudingiausia Lietuvai.(...)

Derybos bus greičiausiai, taip spėju, plačiau nei apie ES trečiąjį paketą, ir todėl Lietuvai svarbiausia užsitikrinti, kad niekas mums netrukdytų pasistatyti suskystintų dujų terminalą po dviejų metų, susijungti su Švedija ir turėti ir elektros, ir dujų nepriklausomą tiekėją. Tai svarbiausia užduotis ir kad tai nebūtų įtraukta į kainą, arba - į kompromisų ir derybų kainą su bet kuo - su „Gazprom“ ar su bet kuo kitu“, - penktadienį sakė šalies vadovė.

Pasak D. Grybauskaitės, sutarties su Rusijos dujų milžine „Gazprom“ pratęsimas tokiomis sąlygomis, kurios yra numatytos dabar, reikštų esminių strateginių energetinių projektų atsisakymą.

„Sutarties pratęsimas tokiomis sąlygomis, kokios dabar yra, reikštų, kad Lietuvai nėra prasmės statyti dujų terminalo, o tai reiškia, kad Lietuva niekada negalėtų atsiplėšti ir turėti savarankišką dujų tiekimą iš trečiosios šalies“, - kalbėjo prezidentė.

„Labai tikiuosi, kad vis tik derybininkai supranta, kas yra Lietuvos interesas“, - pridūrė ji.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.