Vyriausybė nesugebėjo apsispręsti dėl skalūnų dujų paieškos

Vyriausybė pirmadienį nepriėmė jokio sprendimo dėl skalūnų dujų paieškos Lietuvoje, nors šis klausimas buvo įrašytas į Vyriausybės pasitarimo darbotvarkę.

Žaliųjų protestai dėl tariamos skalūnų dujų žalos neįtikino Vyriausybės.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Žaliųjų protestai dėl tariamos skalūnų dujų žalos neįtikino Vyriausybės.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-04-22 12:33, atnaujinta 2018-03-07 22:18

Premjeras Algirdas Butkevičius aiškina, kad klausimas dėl skalūnų dujų buvo išbrauktas iš posėdžio darbotvarkės, nes iki šiol nėra priimti teisės aktai, kurie užtikrins didesnį aplinkos saugumą. Premjeras leido suprasti, kad šis klausimas Aplinkos ministerijos siūlymu į darbotvarkę buvo įtrauktas jam nežinant. 

Pirmadienį Vyriausybės pasitarime ministrų kabineto nariai turėjo rinktis tarp dviejų alternatyvų - nutraukti konkursą arba skelbti laimėtoją. Kol vyko posėdis, prie Vyriausybės rūmų protestavo būrelis nepatenkintųjų.

Konkurso nugalėtoju turėtų būti paskelbta JAV energetikos bendrovė „Chevron“, tačiau valdžia ketina sugriežtinti paieškos priežiūrą. Taip Aplinkos ministerija tikisi sušvelninti dalies gyventojų ir politikų nepasitenkinimą.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis dar prieš Vyriausybės pasitarimą tvirtino, kad patikslinus kai kuriuos teisės aktus, konkursą reikėtų tęsti.

Skalūnų dujų žvalgybos konkursą Šilutės-Tauragės ir Kudirkos-Kybartų plotuose laimėjo „Chevron“, kuriai būtų suteikta galimybė ateityje ir išgauti skalūnų dujas vakarų Lietuvoje.

Prieš skalūnų dujų paiešką Lietuvoje pasisako nemažai Seimo narių iš valdančiųjų Socialdemokratų ir Darbo partijų. Tarp abejojančiųjų yra ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas. Aršiausias šio projekto priešininkas yra Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas. Jis visai bandė įtikinti Vyriausybę stabdyti dujų paiešką. 

Šiuo metu Lietuva visas dujas perka iš Rusijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.