A. Butkevičius: „Siekiant mažesnės „Gazprom“ dujų kainos, negali būti mainų“

Vilniuje ketvirtadienį pirmųjų

Lietuvos derybininkų ir “Gazprom” ekspertų konsultacijose klausimas dėl arbitražinių ginčų su „Gazprom“ nebus įtrauktas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotrauka
Lietuvos derybininkų ir “Gazprom” ekspertų konsultacijose klausimas dėl arbitražinių ginčų su „Gazprom“ nebus įtrauktas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2013, 10:18 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:35 PM

„Bus deramasi dėl vieno pagrindinio Lietuvos gyventojams klausimo - kaip susitarti, kad gamtinės dujos Lietuvoje būtų pigesnės, arba kad importuojamų dujų kainos būtų mažesnė“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius, paklaustas, kokių nuolaidų „Gazprom“ gali tikėtis derybose.

„Mano supratimas ir požiūris derybų metu yra kitoks - čia negali būti kalbama apie mainus, bet čia turi būti kalbama apie susitarimą sumažinti kainą ir be jokių įsipareigojimų iš mūsų pusės - kad kažką mes atiduosime“, - pridūrė A. Butkevičius.

Anot premjero, Lietuvos derybininkų ir “Gazprom” ekspertų konsultacijose klausimas dėl arbitražinių ginčų su „Gazprom“ nebus įtrauktas - šis klausimas yra priskirtas Užsienio reikalų ministerijai.

Jis teigė manantis, kad pasaulyje vykstant globalizacijai ir integracijai, šalys turi stiprinti ekonominį bendradarbiavimą ir kalbėtis apie ekonominius ryšius, užsienio prekybos balansą, tiesiogines užsienio investicijas: „Manau, kad visi šitie argumentai ir nulemia tam tikrus susitarimus, ir kalbant apie energetines rusų galias“.

Ketvirtadienį Vilniuje prasidedančios konsultacijos bus pirmas parengiamasis susitikimas po premjero sudarytos derybų su „Gazprom“ grupės dėl gamtinių dujų tiekimo Lietuvai sąlygų

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.