Per laivybos sezono atidarymą - kritikos strėlės Kaunui

Ketvirtadienio popietę Kaune oficialiai pradėtas vidaus vandenų laivybos sezonas. Kol į iškilmingą šventę susirinkę prie Nemuno esančių savivaldybių atstovai stengėsi kuo patraukliau pristatyti savo kraštus, Kaunui – negailėta kritikos. Vidaus vandenų kelių direkcijos vadovas įsitikinęs, kad miestas yra itin apatiškas dėl laivybos ir neišnaudoja vandens suteikiamo potencialo.

Renginio akimirkos.<br>L. Pileckas
Renginio akimirkos.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-04-25 20:17, atnaujinta 2018-03-07 17:36

Kauno rajoną skalauja trys didžiausios Lietuvos upės: Nemunas, Neris ir Nevėžis, tad laivyba ir jos plėtojimas yra labai svarbi ir aktuali sritis.

Kaunas turi didžiuotis santaka. Visi nuvažiavę į Prahą ar Paryžių aikčiojame, kaip ten yra gražu įlipę į laivelį. Bet nė vienas iš tų miestų neturi upių santakos. Turime Nerį, turime Nemuną ir tuo džiaugiamės. Šiandien žemupyje jau nėra kur švartuotis, eismas intensyvus reikia statyti šviesoforus. Tikėkimės ir pas mus taip bus“, – kalbėjo VVKD generalinis direktorius Gintautas Labanauskas.

Pašnekovo teigimu, Kaunas kol yra apatiškiausias miestas laivybai iš visų miestų iki žemupio. Kaip gerą pavyzdį vadovas pateikė Jurbarko verslininkus, kurie ne tik nuolat plukdo turistus iš Jurbarko iki Nidos, bet ir planuoja pramoninę laivybą, nori plukdyti grūdus ir įvairias statybines medžiagas.

„Tikiuosi, kad išsilaikys maršrutai, kur buvo plukdomi žmonės į Kulautuvą. Taip pat tikiuosi, kad atsiras keleivinė prieplauka prie sporto rūmų“, – sakė G. Labanauskas.

Žvelgiant į laivybos sezoną iš turistinės pusės, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras jau ketvirtą sezoną siūlys kelionę laivu „Tolstojus“ (Kaunas – Kačerginė – Kaunas), pasidžiaugti Nevėžio krantais bus galima plaukiant plokščiadugniais laiveliais. Nepamirštami ir baidarių entuziastai.

Specialiai šventės dalyviams prieplaukoje rikiavosi VĮ VVKD priklausantys laivai. Smalsuoliai galėjo apžiūrėti didžiausią ir galingiausią įmonės laivą žemsiurbę „Nemuno-11“, žemkasę „Nemuno-7“, keleivinį laivą „Tolstojus“, motorlaivius „Jogaila“, „Vytautas“ ir kt., kurie buvo iškilmingai palydėti į Nemuną.

Upių atrakinimo ceremonijai vadovavo pats Kauno miesto ceremonmeistras Kęstutis Ignatavičius.

Šventės metu buvo galima apžiūrėti ir išbandyti netoli Kauno įsikūrusioje įmonėje gaminamus šiuolaikiškus pramoginius katerius, skirtus šeimos savaitgalio poilsiui ant vandens, sportininkų motorlaivius, vandens motociklus ir kitas vandens transporto priemones.

Šventės dalyvius linksmino Kauno miesto pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis“ liaudiškos muzikos kapela, LDK kunigaikščio Vytauto laikų šokius atliko Veliuonos kultūros centro senovinių šokių klubo „Saltare Festum“ šokėjai, staigmeną pateikė Druskininkų tautinių šokių kolektyvas „Kadagys“.

Tačiau daugiausia emocijų sulaukė mažučiukų dainininkų grupės „Caca“ pasirodymas.

Visi šventės dalyviai buvo pakviesti dalyvauti popierinių laivelių lankstymo akcijoje. Laivelius su juose įrašytais norais ir svajonėmis į Nemuno vandenis išplukdė laivų kapitonai.

Navigacija vidaus vandenų keliais prasideda balandžio 25 d. ir baigsis lapkričio 9 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.