SGD laive baigiami montuoti dujinimo įrenginiai

Pietų Korėjoje esančioje laivų statykloje „Hyundai Heavy Industries Co., Ltd“ šiuo metu baigiami montuoti dujinimo įrenginiai, skirti Lietuvos laivui-saugyklai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:27 PM

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis tvirtina, jog tai reiškia, kad laivo statyboje jau artėja svarbus įvykis, kuomet laivas iš sausojo doko bus nuleistas ant vandens.

„Iki šio etapo pradžios privaloma sumontuoti visus svarbiausius technologinius įrenginius laivo viduje“, - apie suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivo-saugyklos statybas kalbėjo jis.

Laive baigiami montuoti 4 vnt. dujinimo įrenginių, kurių bendras svoris sudaro apie 400 tonų, o dujinimo pajėgumas iki 460 tūkst. Nm3/h, arba 11 mln. Nm3 per parą (4 mlrd. Nm3 per metus).

Pietų Korėjoje jau surinktas ir laivo korpusas, taip pat sumontuoti pagrindiniai didieji įrenginiai ir blokai. Bendras laivo statybų baigtumas sudaro 60 proc.

Planuojama, jog SGD laivą-saugyklą nuleidus ant vandens bus vykdomas SGD talpyklų, mažųjų mechaninių įrenginių, pagalbinių sistemų (navigacijos, švartavimo) montavimas, elektros ir signalinių kablių prijungimas prie laivo sistemų.

Sutartis dėl suskystintųjų gamtinių dujų plaukiojančio laivo-saugyklos su dujinimo įrenginiu pagaminimo buvo sudaryta tarp AB „Klaipėdos nafta“ ir Norvegijos bendrovės „Hoegh LNG“. Tiekėjas pateiks laivą, teiks priežiūros ir operavimo paslaugas, užtikrins kompetentingą laivo įgulą.

Laivas-saugykla į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 2014 m. antroje pusėje.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?