A. Kubilius: „Kai kurios mokslininkų prielaidos dėl VAE ne visai teisingos“

Kai kurie mokslininkų skaičiavimai dėl Visagino atominės elektrinės (AE) nėra tikslūs, sako Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos seniūnas Andrius Kubilius. Jis taip pat pabrėžia, kad būtina toliau derėtis su regioniniais partneriais ir siekti atpiginti projektą.

„Pačių mokslininkų skaičiavimai remiasi kai kuriomis prielaidomis, kurios galbūt nėra visiškai teisingos“, - sakė A. Kubilius.<br>D. Umbrasas
„Pačių mokslininkų skaičiavimai remiasi kai kuriomis prielaidomis, kurios galbūt nėra visiškai teisingos“, - sakė A. Kubilius.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:16 PM

„Geriausias būdas, jeigu priimame vieną pamatinę sąlygą, kad ir dėl energetinio saugumo mums patiems reikia gamintis pakankamai nemažą kiekį elektros energijos neprisirišant prie importo. Tai tuo atveju iš tų visų skaičiavimų matau labai aiškias išvadas, bet, be abejo, reikia toliau derėtis ir su regiono partneriais, strateginiu investuotoju, siekti atpiginti projektą.

Iš kitos pusės, ir tų pačių mokslininkų skaičiavimai remiasi kai kuriomis prielaidomis, kurios galbūt nėra visiškai teisingos, pavyzdžiui, kiek laiko per metus gali būti eksploatuojama branduolinė jėgainė, o tai iš esmės ir keičia visus ekonominio konkurencingumo skaičiavimus“, - penktadienį „Žinių radijo“ laidai „Opozicija“ sakė A. Kubilius.

Jis pridūrė, kad atominę elektrinę planuojančios statyti įmonės turi peržiūrėti šiuos skaičius, palyginti su pernai metų skaičiais.

„Ir turime eiti į priekį“, - ragino opozicijos lyderis.

Seimui ketvirtadienį buvo pristatyti Vyriausybės sudarytos darbo grupės pasiūlymai dėl energetikos strategijos krypčių. Energetikos specialistai pažymėjo, kad konservatorių rengtas Visagino (AE) projektas gali būti nuostolingas, o elektros kaina - nekonkurencinga.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad Visagino AE projekto tęstinumas galimas tik pagerinus pagrindinius komercinius projekto rodiklius ir įgyvendinus papildomas sąlygas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.