R. Švedas: „Ekspertų išvados neturi tapti pretekstu atsisakyti atominės elektrinės“

Ekspertų pateiktos išvados dėl

R. Švedo teigimu, nepastačius savo atominės elektrinės, Lietuvai tektų gyventi jėgainių Karaliaučiuje ir Baltarusijoje pašonėje.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
R. Švedo teigimu, nepastačius savo atominės elektrinės, Lietuvai tektų gyventi jėgainių Karaliaučiuje ir Baltarusijoje pašonėje.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-04-29 12:39, atnaujinta 2018-03-07 13:47

„Jeigu manoma, jog atominė elektrinė - per didelė finansinė našta Lietuvai, svarstykime apie mūsų valstybės dalį projekte, peržiūrėkime ją, ieškokime kitų potencialių investuotojų. Tačiau tai neturi tapti pretekstu nubraukti visą jau padarytą darbą“, - dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė R. Švedas.

Komentuodamas argumentus dėl galimai didelės savikainos, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorius teigė, kad neįmanoma prognozuoti, kokia bus energetika po 60 metų.

„Kai atominės elektrinės pastatymo išlaidos atsiperka, ji, vaizdžiai kalbant, pradeda investuotojams dėti auksinius kiaušinius. Tada atominėje jėgainėje gaminama elektra tampa antra pagal pigumą po pagaminamos hidroelektrinėse. To niekas negali nuginčyti. Kad ir kokia padėtis būtų rinkoje, VAE pagaminamos elektros energijos kaina bus labai konkurencinga“, - sakė jis.

R. Švedo teigimu, nepastačius savo atominės elektrinės, Lietuvai tektų gyventi jėgainių Karaliaučiuje ir Baltarusijoje pašonėje, ir būti „nuo jų energetiškai priklausomiems dar apie 60 metų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.