Lietuvos energetikos partneriai turi daugiau klausimų nei atsakymų

Vienas iš Visagino atominės elektrinės (VAE) projektą nagrinėjusios ekspertų grupės tikslų buvo skatinti diskusijas šia tema.

Japonija remia „Hitachi“ veiklą Lietuvoje ir pažadėjo paramą šiai vienai didžiausių šalies įmonių.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Japonija remia „Hitachi“ veiklą Lietuvoje ir pažadėjo paramą šiai vienai didžiausių šalies įmonių.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

May 8, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:15 AM

Pasiklausius Lietuvos energetikos partnerių kalbų, atrodo, kad tikslas buvo pasiektas visu šimtu procentų.

Estijoje šiuo metu svarstomos lietuvių darbo grupės išvados, o Japonijos atstovai nebenuslepia nerimo, kad projektas gali būti palaidotas net negimęs.

„Mūsų regionas jau artėja prie tikslo, kad nė viena šalis Europos Sąjungoje nebūtų „energetikos sala“. Tarp šalių vystomos elektros jungtys, Lietuvos uoste statomas (suskystintų gamtinių dujų – Red.) terminalas.

Tačiau išlieka nemažai klausimų. Visų pirma, regioninio suskystintų gamtinių dujų terminalo vieta. Taip pat – elektros importo iš trečiųjų šalių reguliavimas.

Taip pat – Visagino atominė elektrinė. Buvo pateiktos Lietuvos ekspertų išvados, ir mūsų Vyriausybei reikia atnaujinti diskusijas šia tema“, - trečiadienį vykusiame energetikos forume kalbėjo Estijos ambasadorius Toomas Kukkas.

Tame pačiame forume kalbėjusi Japonijos ambasadorė Kazuko Shiraishi kelis kartus pabrėžė „Hitachi“ norą bendradarbiauti su Lietuva.

„Japonijos vyriausybė įdėmiai sekė Lietuvos darbo grupės išvadas, nes „Hitachi“ buvo minima kaip strateginis investuotojas į projektą. Tikiuosi, kad VAE projektas bus tęsiamas. Japonijos vicepremjeras patikino, kad Japonija remia „Hitachi“ veiklą Lietuvoje ir pažadėjo paramą šiai įmonei.

„Hitachi“ yra nusprendę investuoti didelę pinigų sumą į Lietuvos VAE projektą. Aš įsitikinusi, kad VAE ilguoju laikotarpiu atneštų ekonominę naudą ir skatintų šalių bendradarbiavimą“, - sakė K. Shiraishi.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.