G. Oettingeris apie atominę elektrinę: „Viena Lietuva - per maža šalis tokiam projektui“

Ar statyti naują branduolinę

G. Oettingeris ragino šiuo klausimu kalbėtis su Latvija, Estija, Lenkija ir kurti bendrą elektros rinką.<br>R. Danisevičius
G. Oettingeris ragino šiuo klausimu kalbėtis su Latvija, Estija, Lenkija ir kurti bendrą elektros rinką.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 10, 2013, 10:55 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:32 PM

„Dėl atominės energetikos reikia jūsų Vyriausybės sprendimo, atsižvelgus į jūsų mokslininkų išvadas“, - Vilniuje sakė Europos Komisijos narys, susitikęs su Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų nariais.

Kita vertus, G. Oettingeris tvirtino, kad Lietuva viena negalės pastatyti atominės elektrinės.

„Lietuva viena yra per maža tokiam projektui šalis“, - sakė eurokomisaras.

Kalbėdamas apie Europos Sąjungos (ES) požiūrį, jis teigė, kad ES pareiga - reikalauti aukščiausių techninių standartų, laikantis ES numatytų parametrų.

G. Oettingeris priminė, kad Europoje naudojama 30 proc. branduolinės energetikos, tačiau 18 šalių yra nutarusios uždaryti branduolines jėgaines.

Penktadienį energetikos eurokomisaras taip pat susitinka su aukščiausiais šalies vadovais - prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Algirdu Butkevičiumi.

G. Oettingeris atvyko į Vilnių, norėdamas padėti pasirengti Lietuvos pirmininkavimui energetikos srityje ir pristatyti Europos Komisijos darbo tikslus 2013 metų antrąjį pusmetį.

Eurokomisaras Lietuvoje aptaria energetikos klausimus, kurie bus svarstomi gegužės 22 dienos Europos Vadovų Taryboje, tarp jų - vidaus energetikos rinkos sukūrimas iki 2014 metų, investicijos į modernią energetikos infrastruktūrą, galimybės mažinti energijos sąnaudas namų ūkiams ir pramonei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.