Buenos Airėse atšaukta beveik 20 skrydžių

Šimtai aviacijos kompanijos

Penktadienį vakare LAN darbuotojai ir dalis keleivių surengė protesto akciją Argentinos sostinės Niuberio oro uoste.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Penktadienį vakare LAN darbuotojai ir dalis keleivių surengė protesto akciją Argentinos sostinės Niuberio oro uoste.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 18, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:51 PM

Dėl konflikto tarp Čilės aviacijos kompanijos „LAN Airlines“ ir Argentinos kompanijos „Intercargo“ buvo atšaukta 18 skrydžių dviejuose Buenos Airių oro uostuose, skrydžiai atidėti ir kituose šalies miestuose, praneša „RIA Novosti“ remdamasi vietos žiniasklaida. Tikimasi, kad skrydžiai bus atnaujinti jau šeštadienį antroje dienos pusėje.

Pasak LAN atstovų, „Intercargo“ reikalauja sumokėti didesnę nei kontrakte nurodyta sumą, aiškindama, kad įkainiai už paslaugas didinami vadovaujantis valdžios nurodymu.

Penktadienį vakare LAN darbuotojai ir dalis keleivių surengė protesto akciją Argentinos sostinės Niuberio oro uoste. „Mes reikalaujame nutraukti kompanijos boikotą ir leisti mums normaliai dribti“, - sakė „RIA Novosti“ vienas iš akcijos dalyvių.

Vien Niuberio oro uoste, Buenos Airėse, atšaukta 13 LAN skrydžių, dar 5 orlaiviai neišskrido iš tarptautinio oro uosto, esančio sostinės priemiestyje.

2012 m. gegužę kompanija „Intercargo“ pasirašė kontraktą su aviacijos bendrove LAN dėl keleivių aptarnavimo paslaugų. Kontraktas baigia galioti 2014 m. kovo 31 d. Pagal kontraktą numatyta pakrauti ir iškrauti keleivių bagažus, pasirūpinti vadinamosiomis „rankovėmis“ keleiviams įlipti ir išlipti, taip pat tvarkyti ir valyti orlaivius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.