Įžymybių žaisliukai: penki brangiausi privatūs lėktuvai

Prabangiai ir patogiai skraidyti mėgsta ne tik ūkio ministrė Birutė Vėsaitė. Didžiausi pasaulio turtuoliai gali sau leisti privačiu lėktuvu ne tik paskraidyti, bet ir nusipirkti, o ir interpeliacija dėl to jiems niekas negrasina.

3 vieta: Larry Ellisono „Gulfstream V“ už 157 mln. litų.<br>Įmonės archyvas.
3 vieta: Larry Ellisono „Gulfstream V“ už 157 mln. litų.<br>Įmonės archyvas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2013, 5:37 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:35 AM

Portalas lrytas.lt pateikia prabangiausių pasaulyje privačių lėktuvų sąrašą, sudarytą pagal internetinę svetainę bornrich.com.

Pirmoje brangiausių lėktuvų penketuko vietoje pūpso amerikiečių aktoriaus Tylerio Perry asmeninis lėktuvas „Gulfstream III“. Jis vertinamas maždaug 333 mln. litų (125 mln. JAV dolerių), jame įrengta daugybė naujausias technologijas naudojančių elektroninių žaisliukų. Pavyzdžiui, 42 colių aukštos raiškos LCD monitoriai, Blu-ray grotuvai, palydovinė televizija ir automatiškai valdomi tamsinti langai.

Antroje vietoje rikiuojasi apie 270 mln. litų (100 mln. JAV dolerių) kainuojantis JAV verslo magnato Donaldo Trumpo „Boing 757“. Jį turtuolis įsigijo iš „Microsoft“ bendraįkūrėjo Paulo Alleno ir vėliau dar nemažai investavo į jo vidaus interjero perkūrimą, idant šis atitiktų visas naujojo savininko užgaidas.

Trečioji vieta atitenka JAV verslininkui Larry Ellisonui, valdančiam programinės įrangos įmonę „Oracle“ ir jo privačiam žaisliukui „Gulfstream V“. Jo vertė siekia apytiksliai 157 mln. litų (59 mln. JAV dolerių). Tai ne vienintelis, tačiau mėgstamiausias L. Elisono lėktuvas, nes yra mažiausiai automatizuotas ir leidžia jį pilnai valdyti rankiniu būdu.

Stambiausias pasaulyje žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas ir jo „Gulfstream 550“ gauna ketvirtąją topo vietą. Šis „mažylis“ vertinamas maždaug 129 mln. litų (48,2 mln. JAV dolerių). Lėktuvas vadinamas vienu stilingiausiu pasaulyje, o jo galingas variklis gali keleivius nuskraidinti nuo Niujorko iki Tokijo be nusileidimo.

Paskutinė penketuko vieta tenka „nuosaikiai kukliam“ Celine Dion orlaiviui „Bombardier Global Express Jet“. Jo kaina yra apie 120 mln. litų (45 mln JAV dolerių). Ekspertai šį lėktuvą apibūdina, kaip suderinantį visas prabangos ir ilgiems skrydžiams reikalingų savybių junginį.

Straipsnį parengė Edgaras Savickas 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?