Estijos prezidentas: „Jei Lietuvos pasiūlymas dėl VAE bus geras, mes to imsimės“

Estijos prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas sako, jog jo šalis dalyvaus steigiant bendrą įmonę Visagino atominės elektrinės projekto plėtojimui, jei Lietuva pateiks gerą pasiūlymą.

Pirmadienį Vilniuje susitiko Estijos prezidentas T. Ilvesas ir Lietuvos vadovė D. Grybauskaitė.<br>M. Kulbis
Pirmadienį Vilniuje susitiko Estijos prezidentas T. Ilvesas ir Lietuvos vadovė D. Grybauskaitė.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 27, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:05 AM

Estija nustatytų tokius pat pirmininkavimo ES prioritetus kai Lietuva T. Ilvesas su šalies vadove D. Grybauskaite aptarė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai prioritetus ir sako, kad Estija dėliotų tokius pat akcentus. „Žiūrint į prioritetus, kuriuos jūs nusistatėte pirmininkavimui - jei tai būtų mūsų pirmininkavimas, mes turėtume tokius pat prioritetus. Pradedant energetika, ES skaitmeninės bendros rinkos kūrimu, ir, žinoma, ypatingos svarbos mums visiems Rytų partneryste“, - spaudos konferencijoje sakė Estijos prezidentas. Kalbėdamas apie Rytų partnerystę jis pažymėjo, kad Europos Sąjunga šioje programoje nuveikė daug, tačiau to negana - savo turi padaryti ir programoje dalyvaujančios šalys. Lietuva ES Tarybai pirmininkaus pusmetį nuo liepos 1 dienos. Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimas Vilniuje vyks lapkričio 28-29 dienomis.

Estija jaudinasi tik dėl euro, Lietuva - dar ir dėl lito Vilniuje viešintis Estijos prezidentas T. Ilvesas sako, jog jo šalis jaudinasi tik dėl bendros Europos Sąjungos valiutos - euro - likimo, tuo metu kitos dvi Baltijos šalys yra priverstos nerimauti ir dėl euro, ir dėl savo nacionalinių valiutų. Pasak jo, euro įvedimas turėjo ir teigiamu ekonominių pasekmių ir „filosofinės-politinės“ naudos. „Tą sakau, kai nuvažiuoju į Latvija. Kai Estijos finansų ministras nuvyksta į Briuselį ir sėdi euro grupės susitikime, jie visi diskutuoja ir jaudinasi dėl euro. Kai į Briuselį nuvažiuoja Lietuvos ir Latvijos kaip su euru susietų valstybių finansų ministrai, jie nesėdi susitikime euro grupėje ir vis dėlto jaudinasi dėl euro ir dar papildomai jaudinasi, kas nutiks su litu ar latu“, - pirmadienį spaudos konferencijoje prezidentūroje sakė T. Ilvesas. Lietuvos Vyriausybė žada siekti eurą įsivesti 2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.