Baisiausią miesto duobę užfiksavęs kaunietis gaus televizorių

Gegužės pradžioje visuomeninio judėjimo „Dirbame Kaunui“ paskelbti rinkimai „Mis Kauno duobė 2013“ beveik baigėsi. Organizatoriai sulaukė beveik pusantro šimto fotografijų ir po poros savaičių skelbs nugalėtoją, kuriam dovanos televizorių.

„Dirbame Kaunui“ nariai negailėjo merui aršios kritikos.<br>L. Pileckas
„Dirbame Kaunui“ nariai negailėjo merui aršios kritikos.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 30, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:10 AM

Kritikavo mero užmojus

Ketvirtadienį savivaldybėje judėjimo nariai surengė spaudos konferenciją, kurioje ne tik pristatė konkurso rezultatus, bet ir negailėjo karčių žodžių, jų manymu, neūkiškai miestą tvarkančiam merui Andriui Kupčinskui.

Miesto tarybos nariai Gintautas Labanauskas, Antanina Medviedevienė bei Artūras Orlauskas miesto vadovui priekaištavo ne tik dėl baisių gatvių, bet ir dėl esą su taryba neaptartų neaiškių užmojų nupirkti apleistą „Britanica“ pastatą.

Politikai tikino, kad miestui ir taip trūksta pinigų, lėšų nerandama net gatvių remontui, todėl pirkti milžiniškus betoninius griaučius, kurie niekam nebus naudojami, yra mažų mažiausiai neūkiška.

Pasak G. Labanausko, Kauno meras pastatą nori pirkti dėl to, kad šis bjauroja miesto veidą. Tačiau, kas bus su pastatu daroma ir kodėl norima pirkti būtent šį statinį – neaišku.

Lauks leidimo

Judėjimo nariai taip pat juokavo, kad netrukus reiks skelbti konkursus ne apleistų pastatų, o arklių pirkimui, nes netvarkomos gatvės bus nevažinėjamos. Įsigijus arklių taip pat bus sutaupyta pinigų miesto žaliesiems plotams tvarkyti, mat arkliai nuės žolę.

„Konkursas „Mis Kauno duobė 2013“ vyksta labai sėkmingai. Mums būtų buvusi didelė problema, jei būtume paskelbę ne baisios, o gražios Kauno gatvės konkursą. Tokiu atveju gautume labai mažai nuotraukų. Tačiau dabar turime nuotraukų pakankamai ir tikrai galėtume paskelbti nugalėtojus. Tačiau palauksime dar porą savaičių, kad ne tik turėtume didesnį pasirinkimą, bet ir geriau galėtume miesto vadovams parodyti, kur išties yra problemos, nes jiems kartais atrodo, kad problemų nėra“, - kalbėjo G. Labanauskas.

Politikas taip pat tikino, kad „Dirbame Kaunui“ nariai kol kas neatsisakė idėjos iš miestiečių atsiųstų nuotraukų surengti parodą savivaldybėje. Tačiau G. Labanauskas kartu pajuokavo, kad leidimo tokiai parodai iš mero reiks laukti labai ilgai.

Konkurso rengėjai vis dar tebelaukia internetu siunčiamų gyventojų nufotografuotų duobių. Iš atsiųstų fotografijų bus išrinkta labiausiai Kauną bjaurojanti duobė. Šią nuotrauką atsiuntusiam žmogui politikai padovanos televizorių.

„Televizorių dovanosime todėl, kad žmonės bent per jį galėtų pamatyti vietų, kur nėra duobių, pamatytų normaliai prižiūrimų miestų“, - kalbėjo G. Labanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.