Baltijos šalys neranda sutarimo dėl VAE, Latvija ir Estija abejoja projekto ekonominiu naudingumu

Baltijos šalys toliau neranda

„Turi būti užtikrintas VAE projekto išlaidų, atsakomybės ir susijusios rizikos teisėtas pasidalijimas“, - sakė ministras pirmininkas A. Butkevičius.<br>D. Umbrasas
„Turi būti užtikrintas VAE projekto išlaidų, atsakomybės ir susijusios rizikos teisėtas pasidalijimas“, - sakė ministras pirmininkas A. Butkevičius.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 30, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:02 AM

„Neformaliame Baltijos Ministrų Tarybos posėdyje sutarta tęsti sprendimų paieškas dėl VAE projekto tęstinumo, pirmiausia atsižvelgiant į tai, ar projektas bus gyvybingas. Pokalbiai bus tęsiami regioninių partnerių įmonių ir ekspertų lygyje. Bus atsižvelgta į Lietuvos Vyriausybės darbo grupės išvadas ir iškeltas sąlygas. Turi būti užtikrintas VAE projekto išlaidų, atsakomybės ir susijusios rizikos teisėtas pasidalijimas“, – pranešime spaudai sakė A. Butkevičius. 

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį dalyvavo Rygoje vykusiame Baltijos regiono plėtros forume ir neformaliame Baltijos Ministrų Tarybos posėdyje, pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba. 

„Visi projekto investuotojai turėtų užtikrinti maksimalų projekto finansavimą žemiausiais kaštais iš tarptautinių finansinių institucijų bei kredito agentūrų užtikrinant VAE konkurencingumą“, – teigė A. Butkevičius. 

Anot pranešimo, Rygoje aptartas ir „Rail Baltica“ projektas - sutarta, jog iki liepos pabaigos bus apsispręsta dėl projekto koordinavimo institucijos teisinio statuso. 

Vilniuje šią savaitę viešėjęs Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas teigė, kad Estijai, kaip ir kitoms Lietuvos partnerėms naujos atominės elektrinės statybos projekte, kyla daug neaiškumų dėl projekto ateities. 

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu pridūrė, kad „kaltinti kaimynų tikrai negalima dėl to, ko patys nesugebame padaryti“. Pasak jos, Estijos pareigūnai teisingai elgiasi sakydami, jog yra neaišku, ar Lietuva nori naujosios atominės jėgainės, ar ne.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.