Gedimino prospekto požeminis garažas gali atsidurti ant prekystalio

Vilniaus savivaldybė svarsto apie galimybę privatizuoti lygiai prieš dešimt metų atidarytą daugiau nei 200 automobilių talpinančią požeminę automobilių stovėjimo aikštelę po Gedimino prospektu.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis, Edgaras Savickas

Jun 5, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:50 PM

Požeminė aikštelė buvo įtraukta į trečiadienį miesto tarybos posėdžiui teikiamą privatizuojamų objektų sąrašą. Objekto kaina nenurodyta. Tačiau taryboje šį klausimą pradėjus svarstyti, požeminė aikštelė iš sąrašo buvo išbraukta. Motyvas – esą ji savivaldybei neša naudą.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“, kur yra atsakinga už automobilių stovėjimo vietas ir rinkliavas Vilniuje, komentuoti šio klausimo nepanoro ir pasiūlė kreiptis į Vilniaus savivaldybę. Savivaldybė antradienį atsakymo, kodėl šis garažas privatizuojamas, nepateikė.

258 vietų požeminis garažas po Savivaldybės aikšte ir Gedimino prospektu atkarpoje nuo Vilniaus universalinės parduotuvės iki Centrinio pašto atidarytas 2003 metų gegužę.

Jis statytas tuo pačiu metu, kai buvo rekonstruojamas Gedimino prospektas ir statomas dabartinis „Novotel“ viešbutis vietoje kadaise toje vietoje buvusio „Palangos“ restorano.

Požeminio garažo Senamiestyje statybų vertė tuomet siekė 10 mln. litų.

Verslininkai skaičiuotų

„Unipark“, valdančios aikšteles Vilniaus oro uoste ir sostinės Dominikonų gatvėje, pardavimų skyriaus vadovas Artūras Satkūnas negalėjo pasakyti, ar bendrovė dalyvautų konkurse dėl aikštelės įsigijimo. Sprendimas priklausytų nuo konkurso sąlygų.

„Reiktų paskaičiuoti, kiek į ją buvo investuota. Aikštelė požeminė, o jos daug brangesnės, nei paprastos, taip pat svarbu, kiek galėtume gauti pajamų“, - samprotavo „Unipark“ atstovas.

Jis nedrįso tvirtai spėti objekto kainos, bet įvardino maždaug 7 milijonų litų sumą.

„ADC Parking“, valdančios kelias, tarp jų ir daugiaaukštes stovėjimo aikšteles Vilniaus oro uoste vadovas Tadas Baraišis taip pat sakė apie galimą aikštelės privatizaciją sužinojo iš žurnalistų. Galimybę ją įsigyti vertino atsargiai. 

„Reiktų skaičiuoti, kiek ten yra vietų, kokia valandos kaina, kiek kainuoja ją prižiūrėti, paskaičiuotume viską, bet aš apie ją dabar nieko nežinau“, - stovėjimo aikštelių verslo buhalteriją aiškino T. Baraišis.

Skolinsis pinigų

Savo ruožtu Vilniaus savivaldybė ketina skolintis 55 milijonus litų įrengti naują daugiaaukštę požeminę stovėjimo aikštelę prie Nacionalinio operos ir baleto teatro J. Lelevelio gatvėje. Tiesa, neaišku, ar pinigai bus skirti būtent aikštelei, esą šiemet poreikio ją įrengti nėra, projektas būtų nerentabilus.

Apie daugiaaukštės požeminės aikštelės prie Operos ir baleto teatro statybas Vilniuje kalbama jau gerą dešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.