D. Grybauskaitė apie atominę elektrinę: „Atrodome apgailėtinai“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako,

„Turime patys apsispręsti, ar išliksime atominės energetikos šalimi ar ne - strategine prasme“, - sakė prezidentė.<br>Dž. G. Barysaitė
„Turime patys apsispręsti, ar išliksime atominės energetikos šalimi ar ne - strategine prasme“, - sakė prezidentė.<br>Dž. G. Barysaitė
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2013, 4:43 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:06 AM

„Laukti studijų, nuomonės iš trečių pusių tikrai nereikėtų, nes jau pradedame atrodyti apgailėtinai“, - trečiadienį metinėje spaudos konferencijoje sakė D. Grybauskaitė.

„Aš manau, kad Lietuva prastai atrodo tiek viduje, tiek tarptautiniame kontekste, todėl kad nesugeba priimti strateginių sprendimų, kurie turi būti priimti pačios Lietuvos. Mes negalime nustumti šito apsisprendimo nei Estijai, nei Latvijai, nei švedams“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Turime patys apsispręsti, ar išliksime atominės energetikos šalimi ar ne - strategine prasme“, - sakė prezidentė.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį pareiškė, kad dar laukiama Švedijos ekspertų studijos dėl visų Europos Sąjungos elektros tinklų integracijos, kuri neva atsakytų į klausimą ir dėl branduolinės jėgainės būtinybės.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas šiemet kritikavo Lietuvos poziciją ir teigė per septynerius metus naujos atominės elektrinės projektas Lietuvoje beveik nepasistūmėjo į priekį.

Praėjusių metų pabaigoje darbą pradėjusi nauja Lietuvos Vyriausybė iki šiol galutinai neapsisprendžia dėl naujos atominės elektrinės, šiam klausimui buvo sukurta darbo grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.