„Danske Bank“ naujų būsto paskolų portfelis augo 51 proc.

Pirmąjį šių metų pusmetį „Danske Bank“ naujų būsto paskolų portfelis augo 51 proc., palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai.

Pirmąjį šių metų pusmetį „Danske Bank“ naujų būsto paskolų portfelis augo 51 proc., palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai.<br>V. Balkūnas
Pirmąjį šių metų pusmetį „Danske Bank“ naujų būsto paskolų portfelis augo 51 proc., palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:41 PM

Vidutinė naujos paskolos suma nekilnojamajam turtui šiemet augo 32 proc. ir siekė 202 tūkst. litų. Naujų būsto paskolų sutarčių suma 2013 m. pirmąjį pusmetį iš viso sudarė apie 70 mln. litų.

„Danske Bank“ Asmeninės bankininkystės tarnybos direktorė Jūratė Nedzinskienė pažymi, kad metų pradžioje prasidėjęs būsto paskolų rinkos atsigavimas pirmiausia yra nulemtas atsigaunančio nekilnojamojo turto sektoriaus.

„Pastebima tendencija, kad prieš priimant sprendimą dėl paskolos yra aktyviai konsultuojamasi bent su trimis bankais, lyginamos jų sąlygos ir tik tada apsisprendžiama dėl nekilnojamojo turto įsigijimo“, - sako ji.

Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec Re&Solution“ vyriausiojo analitiko Baltijos šalims Mindaugo Kulboko teigimu, atsigavimas būsto segmente yra tvarus ir dėsningas.

„Nekilnojamojo turto vystytojai į projektus investuoja tiek nuosavas, tiek skolintas lėšas, o tai sąlygoja tvaraus rinkos vystymosi principą. Po krizės išrankesni tapo ir pirkėjai, sprendimą įsigyti butą priimantys tik po didelių ieškojimų ir svarstymų“, - sako jis.

Pasak M. Kulboko, nekilnojamojo turto paklausa labiausiai jaučiama Vilniuje. Ją lemia vidinė šalies migracija, pagerėję gyventojų lūkesčiai ir palankios finansavimo sąlygos.

Būsto paskolų terminas išliko nepakitęs - pirmąjį šių metų pusmetį banko klientai rinkosi 22 metų paskolos grąžinimo terminą. Pasak J. Nedzinskienės, daugiausiai naujų būsto paskolų išduodama Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune. Dažniausiai jos skiriamos naujos statybos būstams - didžioji dalis jų tenka buto įsigijimui, tačiau aktyviau domimasi ir galimybėmis pasiskolinti namo statybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.