„Kauno energija“ neteisėtai nesupirko KTE pagamintos energijos

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) pripažino, kad „Kauno energija“ pažeidė šilumos supirkimo iš nepriklausomų šilumos gamintojų tvarką.

Komisija pripažino, kad „Kauno energija“ pažeidė Šilumos ūkio įstatyme įtvirtintus principus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Komisija pripažino, kad „Kauno energija“ pažeidė Šilumos ūkio įstatyme įtvirtintus principus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:28 PM

VKEKK išnagrinėjo Kauno termofikacijos elektrinės ir įmonės „Kauno energija“ ginčą ir priėmė sprendimą iš dalies patenkinti Kauno termofikacijos elektrinės reikalavimus, pripažįstant, kad „Kauno energija“ pažeidė šilumos supirkimo iš nepriklausomų šilumos gamintojų tvarką.

Kauno termofikacijos elektrinė birželio 13 d. kreipėsi į VKEKK prašydama pripažinti, kad „Kauno energija“, atsisakydama supirkti dalį birželio mėnesį siūlomos supirkti šilumos energijos, nesilaikė šilumos supirkimo tvarkos ir įpareigoti „Kauno energija“ supirkti šilumą pagal savo paskelbtas sąlygas.

Komisija pripažino, kad „Kauno energija“ pažeidė Šilumos ūkio įstatyme įtvirtintus principus, numatančius nediskriminacines sąlygas ir veiksmingos konkurencijos skatinimą, bei nesilaikė Šilumos supirkimo iš nepriklausomų šilumos gamintojų tvarkos ir sąlygų apraše numatytos šilumos supirkimo iš nepriklausomų šilumos gamintojų tvarkos.

Atsižvelgiant į tai, kad teisiškai ir faktiškai nėra galimybių supirkti šilumą už praėjusį laikotarpį, be to, VKEKK neįgaliota spręsti reikalavimų, susijusių su civilinės atsakomybės taikymu, „Kauno energija“ nebuvo įpareigota supirkti iš UAB Kauno termofikacijos elektrinės birželio mėnesį pasiūlyto supirkti šilumos kiekio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.