V. Mazuronis: „Sprendimą dėl skalūnų dujų žvalgybos pradžios reiktų priimti nelaukiant EK išvadų“

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sako, kad sprendimą dėl skalūnų dujų žvalgybos pradžios arba žvalgybos atidėjimo Lietuva turėtų priimti savarankiškai - nelaukdama Europos Komisijos išvadų dėl skalūnų dujų, kadangi neaišku, kada jos bus parengtos - šįmet ar kitąmet.

V. Mazuronis sako, kad sprendimą dėl skalūnų dujų žvalgybos pradžios arba žvalgybos atidėjimo Lietuva turėtų priimti savarankiškai.<br>D. Labutis (ELTA)
V. Mazuronis sako, kad sprendimą dėl skalūnų dujų žvalgybos pradžios arba žvalgybos atidėjimo Lietuva turėtų priimti savarankiškai.<br>D. Labutis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2013, 11:13 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:06 PM

Ministras radijo „Laisvoji banga“ laidoje „Ryto tema“ aiškino, kad įstatymai negalioja atgaline data, todėl negalima atimti licencijų, kurias kitos kompanijos gavo angliavandenilių žvalgybai, tačiau naujiems gręžiniams turės būti taikomi dabar galiojantys aplinkosaugos reikalavimai.

Ministro teigimu, nėra kliūčių penktadienį priimti sprendimą dėl konkurso skalūnų dujų paieškai šalyje. Aplinkos ministerijos rengtame konkurse yra tik vienas dalyvis - JAV kompanija „Chevron“.

V. Mazuronis priminė, kad konkurso komisijos žodis nebus lemiamas, kadangi galutinį sprendimą priims Vyriausybė. Pasak jo, galimi tik du sprendimai: arba dujų ieškoma, arba žvalgyba tam kartui stabdoma.

Ministro nuomone, dar iki konkurso baigties buvo atlikti reikiami pasirengimai: Seimas priėmė įstatymų pakeitimus, buvo surengta diskusija su ES aplinkos ministrais.

Pasak V. Mazuronio, skalūninių dujų žvalgyba vyksta netgi tokiose valstybėse kaip Danija, kur aplinkos apsaugos standartai labai aukšti. Prancūzijoje tokia žvalgyba atidėta, kadangi tos šalies raida siejama su atomine energetika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.