JAV teisingumo departamentas tiria konkurenciją JAV naftos ir dujų gavybos srityje

JAV teisingumo departamentas pradėjo antimonopolinį tyrimą tarp įmonių, vykdančių hidraulinį dirvos ardymą išgaunant naftą ir dujas. Tyrimas apims duomenis apie bendroves nuo 2011 m. gegužės iki dabar. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:17 PM

Prasidėjus skalūnų dujų gavybos pagyvėjimui Jungtinėse Valstijose, iš pradžių trūko tinkamos technikos, tačiau vėliau, kylant paklausai, rinkoje pasirodė naujos įmonės - išgaunamos naftos ir dujų kiekis padidėjo. Dėl kylančios konkurencijos krito tiek išteklių, tiek ir darbo jėgos kaina.

Vis dėlto pastebėta, kad šiaurinės Amerikos dalies rinkoje dominuoja trys įmonės: „Halliburton Co“, „Schlumberger Ltd“ ir „Baker Hughes“. Joms 2012 m. kartu priklausė apie 63 proc. regiono rinkos, praneša bankas „Barclays“.

„Baker Hughes“ atstovai teigė negalintys pasakoti apie tyrimo apimtis ir eigą, be to, kol kas nėra aišku, kokių veiksmų pareigūnai imsis, jei paaiškės, kad dominuojančios įmonės pažeidė antimonopolinius įstatymus. „Halliburton“ ir „Schlumberger“ atstovai tyrimo nekomentavo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.