ES prekybos komisaras gina ES ir Kinijos susitarimą dėl saulės baterijų

Europos Sąjungos (ES) prekybos komisaras Karelis de Guchtas pirmadienį gynė tarp ES ir Kinijos pasirašytą sutartį dėl saulės baterijų importo. Anot komisaro, tokia sutartis apsaugos Europos gamintojus. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Susitarimas bus taikomas tik importuojamiems saulės kolektoriams, kurių bendras galingumas neviršys nustatytų 7 GW per metus.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Susitarimas bus taikomas tik importuojamiems saulės kolektoriams, kurių bendras galingumas neviršys nustatytų 7 GW per metus.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 6:23 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:55 PM

Šeštadienio susitarimas, kuriuo buvo nustatytos minimalios importuojamų iš Kinijos saulės baterijų kainos, buvo pasirašytas pačiu laiku. Kitu atveju nuo rugpjūčio 6 d. ES būtų padidinusi importo tarifus beveik 48 proc. Tačiau sprendimas sukėlė nepasitenkinimą tarp Europos saulės baterijų gamintojų, kurie sako, kad sutarta minimali kaina yra lygi šiuo metu dirbtinai sumažintoms kainoms.

Tiesa, susitarimas bus taikomas tik importuojamiems saulės kolektoriams, kurių bendras galingumas neviršys nustatytų 7 GW per metus. Visai produkcijai, kuri viršys nurodytą ribą, bus taikomi 47,6 proc. didesni tarifai.

„Girdėjau nuomonių, kad pasidavėme Kinijai, o šis susitarimas sunaikins Europos saulės baterijų pramonę. Nesutinku, - kalbėjo komisaras. - Manau, kad Europos pramonė kaip tik atgaus anksčiau turėtą rinkos dalį“.

Anot K. de Guchto, susitarimas liks galioti iki 2015 metų pabaigos, o vėliau bus iš naujo sprendžiama, kokias nuostatas taikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.