Turtingiausias Saudo Arabijos gyventojas pripažino skalūnų revoliucijos grėsmę

Saudo Arabija neturėtų nuvertinti galimos skalūninės revoliucijos grėsmės, nes ši gali labai sumažinti nuo naftos eksporto priklausančių šalių pajamas. Apie tai „Forbes“ išrinktas turtingiausiu arabu Saudo Arabijos princas Al-Waleedas bin Talalis parašė atvirame laiške šalies naftos ministrui Ali al Naimiui . Laiškas paskelbtas oficialiame princo socialinio tinklo „Twitter“ profilyje.

Praėjusiais metais Jungtinės Valstijos nupirko mažiausiai per pastaruosius 15 metų naftos produkcijos iš OPEC narių.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Praėjusiais metais Jungtinės Valstijos nupirko mažiausiai per pastaruosius 15 metų naftos produkcijos iš OPEC narių.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:26 PM

Laiško kopijos buvo išsiuntinėtos dar keliems ministrams. Nors jis išsiųstas gegužės 13 d., tačiau žiniasklaidos paviešintas tik liepos 27 d. Šalies pareigūnai laikraščiui „The Wall Street Journal“ patvirtino, kad ministrai šį dokumentą gavo anksčiau.

Al Waleedas bin Talalis laiške kreipėsi į Saudo Arabijos valdžią ir paragino sumažinti šalies priklausomybę nuo žaliavų eksporto, verčiau investuoti į alternatyvius energijos šaltinius. Jis pabrėžia, kad 2013 metais 92 proc. šalies biudžeto pajamų sudarė lėšos iš naftos eksporto. Kilus skalūninei revoliucijai žaliavinės naftos paklausa smuks, vadinasi, mažės ir įplaukos į biudžetą.

Šalies pareigūnai ir naftos ministras anksčiau jau yra pareiškę, kad naujieji naftos ir dujų ištekliai neigiamai nepaveiks šalies gerovės. Vis dėlto kelios kitos Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės, tokios kaip Alžyras ir Nigerija, dėl kritusio paklausos jau sumažino eksporto į JAV apimtis. Be to, praėjusiais metais Jungtinės Valstijos nupirko mažiausiai per pastaruosius 15 metų naftos produkcijos iš OPEC narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.