Skalūninės naftos ir dujų gavybos priešininkai Anglijoje užblokavo kelius prie gręžimo darbų vietos

Protesto akciją trečiadienį Anglijos Sasekso grafystėje rengia britų aktyvistai, skalūninės naftos ir dujų telkinių eksploatavimo priešininkų judėjimo nariai. Trečiadienį apie vidudienį kompanija „Cuadrilla Resources“ turi pradėti bandomuosius gręžinius pagal naftos gavybos Bamkombo gyvenvietėje (pietinėje Anglijoje) projektą.

„Cuadrilla Resources“ vadovas Francis Eganas pastebi, kad „kompanija nekonfrontuos su demonstrantais, tačiau ir neatsisakys gręžimo darbų“.<br>„Reuters”
„Cuadrilla Resources“ vadovas Francis Eganas pastebi, kad „kompanija nekonfrontuos su demonstrantais, tačiau ir neatsisakys gręžimo darbų“.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 5:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:44 AM

Kaip informuoja „Sky News“, du žmonės „prisiklijavo rankas cemento klijais prie stulpo kelyje į vietą, kur planuojama atlikti gręžimo darbus“.

„Mes protestuojame prieš tai, kad Anglijoje būtų taikoma hidraulinio uolienų skaldymo (frekingo) technologija, kuri turi griaunamąjį poveikį gamtai“, - pareiškė vienas protestuotojų.

Tuo tarpu „Cuadrilla Resources“ vadovas Francis Eganas pastebi, kad „kompanija nekonfrontuos su demonstrantais, tačiau ir neatsisakys gręžimo darbų“.

„Mums pavyks išaiškinti gyventojams, kad naujausi naftos ir dujų gavybos metodai hidraulinio uolienų skaldymo technologijomis yra saugūs“, - pabrėžė jis.

2011 m. šis metodas šalyje buvo uždraustas, tačiau 2012 m. pabaigoje draudimas buvo atšauktas.

„Cuadrilla“ yra pirmoji kompanija, kuri dabar po ilgos pertraukos atnaujina Jungtinėje Karalystėje skalūninių išteklių eksploatavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.