Dviem vaikams JAV uždrausta kalbėti apie skalūnų dujas

Du mažamečiai vaikai Pensilvanijos valstijoje (JAV) turės išmokti nekalbėti ko nereikia – jų tėvų su energetikos kompanija pasirašytas susitarimas neleidžia jiems šnekėti nei apie hidraulinį uolų plėšymą (angl. fracking – uolienų skaldymas siekiant išgauti skalūnų dujas), nei apie skalūnų gavybą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:39 AM

Sutuoktiniai Chrisas ir Stephanie Hallowichai iš įmonės „Marcellus“ gavo 750 tūkst. JAV dolerių kompensaciją ir pasirašė pasižadėjimą, kad jų šeima daugiau niekuomet nekalbės apie skalūnų dujas.

Sutuoktiniai tvirtina nežinoję, kad draudimas kalbėti apie skalūnus iki gyvos galvos paveiks ir jų vaikus – septynerių metų dukterį ir dešimties metų sūnų, praneša AFP.

Padėtį apsunkina tai, kad sutuoktiniai gyvena regione, kuriame itin daug skalūnų dujų ir jas išgaunančių gręžinių.

„Mes galime informuoti savo vaikus apie susitarimą, bet negalime kontroliuoti, ką jie žaidimų aikštelėje kalbės su kitais vaikais“, - pareiškė Ch.Hallowichas.

Susitarimą su „Marcellus“ sutuoktinių pora pasiekė po to, kai padavė skundą į teismą – esą jiems dėl netoliese vykstančios skalūnų dujų gavybos buvo pažeista sveikata. Sutuoktiniai skundėsi akių perštėjimu, gerklės, galvos ir ausų skausmais.

Anot teismo įrašų, šeima susitaikyti su energetikos įmone sutiko, nes „jiems labai reikėjo pinigų, kad galėtų persikraustyti į sveikesnę aplinką“.

Žurnalistų kalbintų bendrovės atstovų nuomonės išsiskyrė - „Marcellus“ advokatas tvirtino, kad sieks visos šeimos tylos iki kitos galvos, o bendrovės atstovas spaudai tvirtino nežinojęs apie tokią susitarimo detalę ir teigė nemanąs, kad susitarimo turi laikytis ir mažamečiai vaikai.  

Parengė Aurimas Abišala

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.