Tirs vėjo elektrinių poveikį aplinkai Baltijos jūroje

Lietuvių bendrovės „Renerga“ užsakymu Klaipėdos universiteto (KU) Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų institutas atliks poveikio aplinkai vertinimą (PAV), kuris padės išsiaiškinti galimybes Baltijos jūroje statyti 300 MW vėjo elektrinių parką.

Patį vertinimą planuojama atlikti per 1,5-2 metus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Patį vertinimą planuojama atlikti per 1,5-2 metus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:49 AM

Pasak UAB „Renerga“ direktoriaus Lino Sabaliausko, atliekama tik priešprojektinė studija, kartu su ja ir PAV, todėl kol kas nėra aiškios galimo elektrinių parko detalės.

„Nesame pirmieji, atliekantys tokią studiją. Tai jau yra dariusios daugiausiai nelietuviško kapitalo įmonės. Tačiau dar nėra net bendrojo plano, nėra patvirtintos ir Vyriausybės gairės, todėl šiuo metu tik žvalgomės“, - ve.lt sakė L.Sabaliauskas.

PAV programą parengusio Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų instituto atstovas Nerijus Blažauskas patikino, jog kol kas tėra numatytos PAV apimtys, patį vertinimą planuojama atlikti per 1,5-2 metus. Teigiama, jog vertinimą atlikti bus kiek lengviau, mat panašiomis veiklomis toje Baltijos jūros teritorijoje jau yra užsiėmę ir kiti suinteresuoti asmenys.

„Tirsime poveikį visai aplinkai: gyvūnijai, augalijai, dugnui, žuvų maitinimosi arealui, paukščiams, žinduoliams, vandens kokybei, aplinkinėms veikloms, tokioms kaip laivyba, oro uostas ir pan. Taip pat bus tiriamas ir triukšmas, šešėliavimas.

Yra numatytas skyrius ir dėl poveikio žmonėms, tačiau tiriama vietovė yra apie 30 km nuo kranto, todėl suprantama, kad kažkokių reikšmingų poveikių šioje srityje būti negali“, - sakė N.Blažauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.